A Honda 8000 hagyományos fénycsövet cserél le innovatív SubstiTUBE LED-fénycsőre

Gent, Belgium, Európa, 2014.

Felhasználási terület: Ipar

Felhasználási részterület: Gyárak

Technológia: LED, LED-fénycsövek, -világítótestek


Projekt-összefoglaló

A Belgiumban található Gent kikötőjében elhelyezkedő Honda Motor Europe Logistics több mint harminc éve a Honda európai logisztikai központja. Nemrég 8000 korszerűtlen fénycső került konténerekbe és lett lecserélve energiatakarékos OSRAM LED-fénycsövekre. Az új, innovatív LED- fénycsövek az első naptól kezdve több mint 20%-os csökkenést hoztak az energia- és üzemeltetési költségekben.


Az OSRAM LED-fényforrásai és LED-világítótestei mutatják az utat a költségcsökkentés felé

A hosszú évekkel ezelőtt beszerelt világítási rendszer energiafelhasználása folyamatosan megterhelő kiadást jelentett. Ezért döntött úgy a Honda, hogy teljesen átáll az energiatakarékos LED-világítástechnológiára. Az OSRAM vállalattal való együttműködés keretében a meglévő fénycsöves világítótesteket OSRAM LED-fénycsövekkel szerelték fel, SubstiTUBE Basic és Advanced modellekkel. Mindezek mellé MONSUN T26-os világítótesteket is beépítettek, és felszerelték őket SubstiTUBE LED-fénycsövekkel.


Egyszerű csere és garantált működés

A Honda az egyszerű csere miatt választotta az OSRAM-ot LED-beszállítójának. A régi fénycsövek és gyújtók kivételének, valamint az új LED-fényforrások és biztosítékok beillesztésének egyszerű feladata pillanatok alatt lezajlik, és nem igényli szakember segítségét. A biztonság szintén fontos szerepet játszott a döntésben. Egy ilyen jelentős beruházás esetén létfontosságú egy olyan vállalattal dolgozni, amely garantálja a megfelelő minőséget. David Schauwvliege, a Honda létesítményeinek üzemeltetési vezetője így fogalmazott: „Ahogy a Honda, úgy az OSRAM is egy jó hírű vállalat, amelynél szintén jelentős fontossággal bír a fenntarthatóság. Olyan vállalat, amely hírnevének semmilyen csorbulását sem engedheti meg magának.”


Kevesebb energiafelhasználás és kisebb karbantartásigény

A világítás cseréjének köszönhetően a Honda a korábbinál jelentősen kevesebb energiát fogyaszt. A számított megtérülési idő két év. Ez egy kettős számítás eredménye. Az egyik oldalon ott az energiafogyasztás csökkenése: a Honda havi szinten láthatja a csökkenést energiaszámláin. „Az áramtényező 20%-kal csökkent, és már dolgozunk a még jobb fenntarthatóságon.” – mondta Noë Denecker, a Honda rangidős tanácsadója. A másik oldalon a csere költségein történő spórolás áll. Korábban sok munkaórát elvett a fénycsövek cseréje, ami megnövelte a csere költségeit. Az OSRAM SubstiTUBE 40 000 órás élettartamának köszönhetően nem lesz szükség a fényforrások cseréjére a következő mintegy tíz évben, így a Honda a munkaerőköltségeken is tud spórolni.


LED-vonalfény típusú világítás fenntartható hatással

Azelőtt, hogy az új fényforrásokat felszereltük volna, tesztzónákat jelöltünk ki, hogy halljuk az alkalmazottaink véleményét. Azt tapasztalták, hogy a LED-vonalfények lágyabbak voltak és kevésbé terhelték meg a szemüket, pozitív megerősítést adva ezzel. Ez arra is kiváló lehetőséget adott, hogy a Honda megmutassa alkalmazottainak, hogy a vállalat elkötelezett a környezet iránt.

David Schauwvliege: „Mindig az mondtam, hogy ezt a LED-világítási projektet a jegesmedvék, a Honda költségeinek csökkentése és a Honda közönségkapcsolatai miatt csináltam. Ez volt ezzel a projekttel a három legfőbb célom, és úgy gondolom, hogy sikeres volt.”


Sajtóközpont