Világítás az egészségügyben

A kórházaknak, orvosi rendelőknek, ápolási létesítményeknek, idősotthonoknak és rehabilitációs klinikáknak minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a pácienseik igényeire. A LEDVANCE innovatív OSRAM világítástechnikai megoldásai jelentősen javíthatják mindezen létesítmények teljesítményét és megjelenését, elősegítve, hogy azok elsőosztályú egészségügyi vállalkozássá váljanak.

A jó világítás pótolhatatlan. Az orvosoknak a kezelések során. Az ápolószemélyzetnek a munkájukban. Az időseknek a jobb látási viszonyokért. A pácienseknek a terápián való részvételhez. A lélek megújulásáért. A kiegyensúlyozott nappal-éjszaka ritmusért. A jó kedélyállapotért és hormonokért. A jó világítás lételemünk.


Minden egyes felhasználási területre szabva

A jól megválasztott világítási megoldások olyan atmoszférát teremtenek, amely az egyéneket megnyugtatja és bizalmi légkört teremt. A fény csak így fejtheti ki egészségre gyakorolt hatását.


Világítás kórházakban

A kórházak nagy igényeket támasztanak a világítással szemben. A megfelelő fénynek minden alkalmazási területen elérhetőnek kell lennie – pontosan az elvárt minőséget garantálva, megbízható, energiahatékony és alacsony karbantartásigényű megoldásként szolgálva.

A megfelelő fények elősegítik a gyógyulást

A kórházak világítással szemben támasztott igényei éppen olyan széles körűek, mint az intézmények küldetése: a páciensek szobáiban a fénynek egészséges hatást kell kifejtenie. A műtőkben, kezelési területeken és laboratóriumokban muszáj figyelembe venni az orvosok és az ápolószemélyzet igényeit. A várótermek, külső terek és adminisztrációs irodák optimális megvilágítására is oda kell figyelni. A kórházi világításra alkalmazható szempontok minden esetben a fény minősége, a megbízhatóság, a hatékonyság és tökéletes megfelelőség az adott világítási feladatra.


Világítás idős- és szociális otthonokban

Biztonság és jólét

Az idősotthonok, szociális intézmények és rehabilitációs klinikák világítással kapcsolatos legmagasabb prioritásai a biztonság és a megfelelő látási viszonyok. Szintén kritikus a világítás érzelmi aspektusa: az idősotthonokat szó szerint otthonosabbá és kényelmesebbé teszi a világítás. A rehabilitációs klinikákon a gyógyulási folyamatot segíti.

Tiszta, csillanásmentes világítás a biztonságért, indirekt világítás a kellemes környezetért,

és színgazdag fényszekvenciák a barátságos, kényelmes atmoszféra megteremtéséért.


„A növekvő költségek, új technológiák és kezelési módszerek, a növekvő igényű páciensek, az idősödő népesség; az orvosi rendelőknek, a kórházi műtőknek és a szociális otthonoknak szembe kell nézniük ezekkel a kihívásokkal. Elvégre a megfelelő világítás kritikus fontosságú tényező lehet a piaci versenyben!”

Torsten Hegener – egészségügyért felelős ágazati felhasználási vezető (DACH) és üzletfejlesztési vezető (VAM EU)


A fény boldogság

Pozitív hatással a biológiai órára

A világításnak köszönhetően láthatunk a sötétben – a mai napig ez a mesterséges fény legfőbb funkciója. De a legutóbbi tanulmányok kimutatták, hogy a természetes nappali fény szabályozza a biológiai óránkat és azt, hogy a világításnak jelentős hatása van a jó közérzetünkre is. A LEDVANCE élvonalbeli világítási rendszerei ezt a hatást használják ki és képesek támogatni az emberek koncentrációs képességét, teljesítményét és életminőségét.


Világítás az orvosi rendelőkben

Fényesebbet a diagnózishoz, halványabbat a léleknek

A világítás sokkal több mint puszta fényerősség. Különösen az orvosi rendelőkben a világításnak széles körű feltételrendszernek kell megfelelnie feladata megfelelő ellátásához.

Két világítási szempontot mindenképpen figyelembe kell venni egyes orvosi rendelők esetében: az optimális munkavilágítást, amely segíti az orvosokat és a rendelő személyzetét, valamint az olyan világítást, amelynek pozitív hatása van a páciensek közérzetére.


Kapcsolat:

Torsten Hegener

Key Account Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU

Tel.: +49 160 7423618

E-mail: healthcare@ledvance.com