Az Amazon Echo a OSRAM LIGHTIFY terméket forgalmazó LEDVANCE-re épít

2016.11.02.

Alkalmazás :  Általános világítás,  Smart Home (okosotthon)
Technológia :  LED,  Okosvilágítás
Célcsoport :  Kiskereskedelem,  Lakosság

Németországban 2016. október 26-án bemutatták az Amazon Echót. A szolgáltatás virtuális asszisztense, Alexa segítségével szabályozhatóak az OSRAM okos LIGHTIFY izzói.

Az Amazon Echo egy intelligens, hangvezérléses multimédia-rendszer. A felhasználók Alexához, a virtuális asszisztenshez fordulhatnak mindenféle kérdéssel, a legfrissebb időjárás-előrejelzéstől a meccseredményekig. Ébresztő beállítására vagy zenelejátszásra is meg lehet kérni. És most már Alexát a világítás szabályozására is használhatja. Ha otthonában OSRAM LIGHTIFY izzókat használ, úgy a LIGHTIFY Alexa képességének segítségével könnyedén állíthat világításán.

„Alexa, kapcsold fel a villanyt a nappaliban”
Ezen funkció eléréséhez nincs másra szüksége, mint az Amazon Echóra, LIGHTIFY gateway-re , valamint LIGHTIFY izzókra és lámpatestekre. Csak ennyit kell mondania: „Alexa, kapcsold fel a villanyt a nappaliban” – ami tökéles azokban a helyzetekben, amikor nincsen szabad keze vagy semmi kedve felkelni a kanapéról. A fényintenzitást és a fényerőszabályzást szintén állíthatja szóbeli parancsokkal. És nemsokára még ennél is többre lesz képes – az Alexa fejlesztői bejelentették, hogy további funkciókkal bővítik a szolgáltatást.

A LEDVANCE által készített OSRAM LIGHTIFY izzók egyre több más okosotthonokba szánt Smart Home-rendszerrel, például a Samsung-féle SmartThings, az eQ-3, a Nest és a Telekom Smart Home rendszerrel is használhatók.

Merüljön el okosotthonokba szánt Smart Home-megoldásaink világában