LEDVANCE: velünk a jövő milliónyi fényben ragyog

2016.09.16.

Alkalmazás :  nincs megadva
Technológia :  LED-reflektorlámpák,  LED
Célcsoport :  Lakosság,  Nagykereskedelem

Annak érdekében, hogy első legyen a hagyományos izzókról LED-világítási megoldásokra történő iparági átállásban, a LEDVANCE – amely az OSRAM volt leányvállalata – olyan projektet indított útjára 2015 júniusában, amelynek keretében a németországi Eichstättben található halogén gyártósorát LED-technológiára állította át.

Az izzógyártásban szerzett több évtizedes tapasztalatára építve a nagyjából 50 fős globális csapatnak mindössze 12 hónapra volt szüksége ahhoz, hogy egy versenyképes és nyereséges LED-gyártósort fejlesszen ki, amely a nemzetközi színtéren is készen áll a sikerre. A projekt sikeres megvalósításának eredményeképpen az eichstätti gyár, amely ez év július 1-jétől a LEDVANCE-hez tartozik, még erősebb pozíciót képvisel a jövőben.

Az új gyártólétesítmény megvalósításához a LEDVANCE beruházott az eichstätti gyárba és a globális projektcsapatba, összehozva ezzel az augsburgi, eichstätti, garchingi, regensburgi (német), valamint a shenzeni (kínai) kollégákat. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Németországba hozhattuk ezt a gyártókapacitást. A szakmai tudásukra építve a csapatunk LED-fényforrásokat készítő élvonalbeli, automatizált gyártósort fejlesztett ki, ami felrázza a globális versenytársakat ezen a területen” – mondta el Steffen Strauss projektvezető. A vásárlóink nemcsak a „Made in Germany” pecsét által biztosított minőség előnyeit élvezhetik, hanem a rövid szállítási határidőket is.

Videó: Az eichstätti LEDVANCE-gyár: A nagy LED-évforduló


Jelenleg negyvennégy különböző MR16-os és PAR16-os LED-reflektorlámpa készül az új gyártósoron. Ezek ideálisan helyettesítik például a különböző halogén reflektorizzókat a 20 és 80 watt közötti teljesítménytartományban. A korábbi LED-izzóktól eltérően az új modellek a halogén alternatíváikhoz hasonló méretűek. Valódi üvegből készült borításuknak köszönhetően alig lehet őket megkülönböztetni egy halogénizzótól, így tökéletesen helyettesítik azokat. Ezenkívül energiafelhasználásuk töredéke a hasonló halogénizzókénak. Az új izzók fényereje is szabályozható, és a professzionális modellek akár 40 000 óráig működnek 90 feletti színhűségindex (CRI/Ra) mellett.