Lakossági
Ország
Előszobai és folyosóvilágítás

Tippek az ötletes LED-es előszobai és folyosóvilágításhoz

kreatív megoldások

Az előszoba és a folyosó problémás terület a világítás szempontjából. Gyakran elég keskeny, és nem kap természetes napfényt. A megfelelő lámpatestekkel nemcsak világosnak és hívogatónak fog hatni, hanem nagyobbnak is. Ezenkívül az előszoba és a folyosók megfelelő világítása a biztonság szempontjából is fontos. Az előszoba és folyosó optimális világítása különböző LED fényforrásokkal alakítható ki a leghatékonyabban. A takarékos izzóknak köszönhetően pedig egy további kellemes meglepetést is tartogatnak: az alacsonyabb villanyszámlát.

Ideális megoldások

előszobai és folyosóvilágításhoz

Előszobai és folyosóvilágítás

Ideális esetben a folyosóvilágításnak a következő elemeket kell tartalmaznia:

 • A jól átgondolt általános világítás az előszoba és a folyosó megfelelő megvilágításának alapja. A hosszú folyosókhoz ideálisak a kis süllyesztett lámpatestek vagy a mennyezeten elhelyezett szpotok: ezeket úgy kell elosztani, hogy az egész terület egyenletesen legyen megvilágítva. Négyzetes alaprajzú előszoba esetén egyetlen mennyezeti fényforrás az ideális. Ez ízléstől függően lehet elegáns, modern szpotlámpa vagy hagyományos kristálycsillár is.
 • Egy falilámpával extra megvilágításról gondoskodhat a ruhafogasok közelében.
 • Az előszobának és a folyosónak nem kell mindig teljesen kivilágítottnak lennie. Ha szeretné megkönnyíteni a vendégek számára a tájékozódást a házban, vagy egyszerűen csak azt szeretné sugallni, hogy valaki otthon van, választhat célzott kiemelő világítást, például a szegélylécek mentén futó LED szalagokat vagy egyedi mélysugárzó lámpatesteket.
 • A mozgásérzékelővel ellátott funkcionális fényforrások az energiamegtakarítás igazi bajnokai. Ha valaki belép az előszobába, a világítása automatikusan bekapcsol, majd néhány perc múlva ismét kikapcsol.
 • Az akkumulátorral működő fényforrások ideálisak olyan folyosókon, ahol nincs vagy kevés a konnektor. Dekorációként is használhatók egy szekrényben.

Gyors ellenőrzőlista

világítási tervek különféle alaprajzú előszobákhoz és folyosókhoz

Találja meg az optimális világítást minden folyosóhoz vagy előszobához: a régebbi, nagy belmagasságú ingatlanokban például jól mutat egy csillár, ám kisebb belmagasság esetén nyomasztó hatása lehet. Válasszon a következő ellenőrzőlista segítségével:

Folyosó/előszoba alaprajza \
Világítás
Hosszú és keskeny Négyzet Nagy belmagasság Nincs napfény
Mennyezeti szpotok  
Falilámpák  
LED szalagok
Asztali lámpák  
Csillárok    

Biztonságos hazaérkezés

intelligens előszobai és folyosói világítással

A mozgásérzékelővel ellátott LED fényforrások gondoskodnak a biztonságáról, amikor elindul otthonról vagy sötétben érkezik haza. A lépcsőkről azonban gyakran megfeledkeznek. Ezeket is megfelelően meg kell világítani a botlásveszély csökkentése érdekében. És a SMART biztonsági megoldás nem csak a nevében okos: a SMART+ folyosóvilágítás könnyedén vezérelhető okostelefonos alkalmazáson keresztül. Ha hazafelé menet dugóba kerül, vagy nem tervezett munka utáni összejövetelre megy a barátaival, az alkalmazáson keresztül bekapcsolhatja az előszoba és más helyiségek LED világítását, hogy úgy tűnjön, van valaki otthon.

Előszobai és folyosóvilágítás SMART+ megoldásokkal

Röviden és tömören

válaszolunk kérdéseire

1. Milyen fényerősség és színhőmérséklet ideális az előszobai és folyosóvilágításhoz?

A legjobb, ha két különböző színhőmérsékletet használ: a normál fehér (3300 kelvintől) biztosítja a sötét téli reggeleken szükséges fényerőt, és alkalmas mennyezeti világításra. A fényáram legyen legalább 100 lumen. Csigalépcső esetén jobb a 150 lumenes fényáram, hogy tisztán lássa, hova lép.

2. Milyen típusú fényforrásokat használjak az előszobában és a folyosókon?

A LED vezeti a mezőnyt. A LED fényforrások nemcsak különösen hosszú élettartamúak, hanem nagyon energiatakarékosan is működnek. Több évig nem kell aggódnia a süllyesztett fényforrások és más izzók cseréje miatt.

Üdv itthon

tippek a hívogató LED-es előszobai és folyosóvilágításhoz

SMART+ fényszalagok

A LED fényforrásokkal kreatív módon világíthatja meg az előszoba és folyosók kiemelt területeit. Íme néhány ötlet a különösen hangulatos világításhoz:

 • LED-es asztali lámpa alkalmi asztalon vagy komódon
 • Mélysugárzó lámpatestek a falon
 • Szpotlámpák a lépcsőházban
 • Változó színű (alkalmazással vagy távirányítóval vezérelhető) LED szalagok a tükör fölött vagy a fal mentén
 • Közvetett megvilágítás szpotokkal képekhez vagy szobanövényekhez
 • A tükör és a lámpa növeli a térérzetet a kis és keskeny folyosókon

Engedje be a fényt: válassza ki a megfelelő LED-es, energiatakarékos izzókat előszobájához, és készítsen egyéni folyosóvilágítási tervet!

Ajánlott termékek előszobai és folyosóvilágításhoz

Megosztás közösségi oldalon