Lakossági
Ország
Hálószoba gyerekeknek

Ragyogó megoldások:

világítási tippek a gyerekek hálószobájához

Erős fényű mennyezeti fényforrások, szolid éjszakai lámpák és mennyezetre vetített csillagos égbolt: a gyerekszobák világítására ma minden eddiginél változatosabb és fantáziadúsabb megoldások állnak rendelkezésre. Mivel a kicsik sokféle módon használják a szobát, a világítást is rugalmasan kell megtervezni. Ha okosan alakítja ki a LED világítást, a gyerekek szeme ragyogni fog az örömtől. És van még egy jó hírünk: a hatékony izzókkal hosszú távon energiát takaríthat meg, így a pénztárcája is hálás lesz.

Fontos elemek

a gyerekek hálószobájának megvilágításához

olvasólámpák

Ezeket az elemeket mindenképpen építse be világítási tervébe:

  • A mennyezeti fényforrásokkal és falilámpákkal kialakított alapvilágítás elegendő fényt ad ahhoz, hogy megvilágítsa a gyerekszobát, ha odakint sötét van, vagy beborul az ég. Így gyermekének napközben és este is elegendő fény jut a játékhoz és a felfedezéshez.
  • A nagyobb gyerekeknek további fényforrásra van szükségük rajzoláshoz vagy a házi feladat megírásához.
  • Az éjjeliszekrényen egy gyerekeknek készült lámpa éppen elegendő fényt ad a lefekvés előtti olvasáshoz.
  • A gyermekbarát éjszakai fények elűzik a sötétségtől való félelmet, ami különösen a legkisebbeknél fontos.

Mesés fények

a gyerekszobai fényforrásokról röviden

A gyerekszobába szánt mennyezeti fényforrás annál jobb, minél színesebb és fantáziadúsabb. Ezeket több szpotlámpával egészíthetjük ki, amelyek a szoba legfontosabb területeit – például az íróasztalt, a festőállványt vagy a sátrat/babaházat – világítják meg. A gyerekszobában színes függesztett lámpatestet is felszerelhet: a kisgyermekek különösen szeretik az olyan játékos mintákat a lámpaernyőn, mint az állatok, a csillagok vagy a pöttyök. A mennyezeti fényforrásoknak lehetőség szerint egyenletesen és káprázásmentesen kell megvilágítania az egész helyiséget.

Gyermeke hálószobájában falilámpát is használhat egy adott terület megvilágításához. A lehetőségeknek csak a képzelőereje (vagy gyermeke képzelőereje) szab határt. Kaphatók például felhő alakú falilámpák apró LED fényforrásokkal, amelyeknek a fénye a csillagos égboltot idézi. Vagy pillangók, amelyeknek szárnyait rejtett LED-ek világítják ki. A falilámpák ideálisak a játszóterületre, vagy nagyobb gyerekek esetében a találkahelyre, ahol együtt lóghatnak barátaikkal.

A gyerekszoba megvilágításának másik fontos eleme az asztali lámpa, amely a házi feladat megírásához szükséges fényt biztosítja. Ha az íróasztal egy polcos fal része, illetve emeletes vagy emelt ágyba van beépítve, akkor a helytakarékos bilincses talpú lámpa a legjobb választás.

Gyerekszoba

Röviden és tömören

válaszolunk kérdéseire

1. Milyen színhőmérséklet ideális a gyerekszobában?

A 2700 és 3300 kelvin közötti színhőmérsékletű meleg fehér fény tökéletes választás a gyerekszobába.

2. Milyen típusú fényforrások ajánlottak a gyerekszobákba?

A LED különösen javasolt a gyerekszobák világításához, mivel a modern LED-izzók nem melegszenek annyira, mint a régebbi izzók és más lámpatestek. Ha a gyermek véletlenül (vagy szándékosan) hozzáér az izzókhoz, nem égeti meg a kezét. Ezenkívül a LED környezetbarátabb és hatékonyabb is, mint más fényforrások.

3. Mit kell még figyelembe vennem a gyerekszoba világításához?

A gyerekszobában első a biztonság. Ha a gyerekszobában függőlámpákat használ, a kábeleket rendszeresen ellenőrizni kell. Mivel a halogén nagyon fényes és erősen vakít, nem ajánlott a gyerekszobai világításhoz. Az általuk termelt nagy hőmennyiség miatt a halogénlámpákat általában ajánlott az éghető anyagoktól megfelelő távolságban tartani. Végül, de nem utolsósorban: minden fali aljzatot lásson el gyerekbiztos védelemmel.

Izgalmas napok, pihentető éjszakák:

LED világítás az elalváshoz

éjjeli fény

Gyermeke fél az ágy alatt rejtőző szörnytől, vagy nem szeret egyedül lenni a sötétben? Ezekkel a tippekkel gondoskodhat arról, hogy biztonságban érezze magát az ágyban:

  • A gyerekbarát kialakítású éjjeli lámpa arra ösztönzi gyermekét, hogy esténként olvasson, amíg el nem nyomja az álom.
  • A csillagfényhatású LED-es asztali lámpa meleg fényt sugároz a sötétben, és a LED-eknek köszönhetően tündöklő csillagokat vetít a falra vagy a mennyezetre. Ha a lámpa időzítővel is rendelkezik, akkor egy idő után automatikusan kikapcsol.
  • Ha egész éjjel világítani szeretne, ideális a padlót megvilágító lámpa. Így gyermeke látni fogja, hogy sehol nem rejtőznek szörnyek a sötétben.

Fontos:Az éjjeli fény nem akadályozhatja meg a kicsik elalvását, ezért válasszon sötét színeket, például meleg pirosat vagy harmonikus zöldet. Gondoskodjon arról is, hogy az éjjeliszekrény közelében lévő konnektorok gyermekbiztosak legyenek.

Egy gyerekbarát LED-es világítási tervvel biztos lehet benne, hogy gyermeke mindig biztonságban érzi magát. Így a gyerekek szeme a LED-eknél is fényesebben csillog majd!

Ajánlott termékek a gyerekek hálószobájának világításához

Megosztás közösségi oldalon