Lakossági
Ország
kerti világítás

Tanácsok az okos LED-es kültéri világításhoz

a ház körül és a kertben

A jól átgondolt világítási terv sok előnnyel jár a kültéri területeken. A hideg fény a biztonságról gondoskodik a ház körül, míg a meleg fény meghitt, barátságos hangulatot teremt a kertben – például egy szabadtéri ünnepség vagy családi és baráti összejövetel alkalmával. Ehhez harmonikusan kialakított világítási terv szükséges. Díszítéssel vagy anélkül, klasszikus vagy modern kivitelben: az Ön háza, az Ön kertje, az Ön stílusa. A legújabb LED technológiával pedig az áramon is spórolhat!

A LED-es kültéri

világítási terv áttekintése

Kültéri világítás

  • A LED-es kültéri fali lámpatestek közvetlen vagy közvetett fényű kivitelben is kaphatók. A falra vagy előtetőre szerelt kültéri lámpák nemcsak a teraszokat világítják meg energiatakarékos LED-ekkel, hanem a házak bejárataihoz vagy felhajtókhoz is ideálisak. A dupla fényáramot kibocsátó kültéri világítás látványos fénybe öltözteti a házat. Az állítható lámpafejeknek köszönhetően pedig akár szpotvilágítást is alkalmazhat.
  • A LED-es útmegvilágítás antik, álló vagy talapzatos formában is kapható. A lámpatestek látványosan kivilágítják az utat, és segítik a tájékozódást. A LED-ek energiatakarékos módon világítják meg a teraszt vagy a virágágyásokat.
  • A LED fényfüzérekkel szabadjára engedheti kreativitását a kert világításának tervezésekor. A külső világítás nemcsak kiemeli a kert legszebb pontjait, hanem kellemes fényt is sugároz.
  • A LED fényvető lámpatestek nagyon nagy fényerővel és optimális fényeloszlással rendelkeznek. Ideálisak lehetnek például a garázs megvilágítására.
  • A mobil LED-es kültéri világítás hálózati áram nélkül használható. Így pillanatok alatt megvilágíthatja a ház és a kert sötét sarkait. Válasszon az akkumulátorral működő vagy a napelemes technológiával felszerelt kültéri lámpák közül.

Kültéri világítás dióhéjban: mi mire való?

Találja meg a megfelelő világítást minden kültéri területre:

  Kültéri falilámpák Útvilágítás Fényfüzérek Fényvető lámpatestek Mobil kültéri világítás
Biztonság és tájékozódás  
Figyelemfelkeltő világítás    
Kiemelő világítás        

Első a biztonság:

intelligens LED világítás otthonában

Hangulatos téli világítás, barátságos kerti partik és nagyobb biztonság: ne csak a vendégeit, hanem a szomszédait is nyűgözze le! Az intelligens LED-es kültéri világítás fényerőszabályozó funkcióval, állítható színhőmérséklettel – a meleg fehértől a nappali fehérig – és színbeállítási funkcióval (RGBW) is rendelkezik, és alkalmazáson keresztül vagy hangutasításokkal bentről és kintről egyaránt rugalmasan vezérelhető.

A jól megtervezett kültéri világítás különösen fontos az Ön és a családja biztonsága szempontjából. Felelős háztulajdonosként minden veszélyforrást meg kell szüntetnie, beleértve a botlásveszélyt is. Erre kínál okos megoldást a természetesfény-érzékelőkkel és mozgásérzékelőkkel rendelkező kültéri világítás.

Az intelligens kültéri világítás másik fontos funkciója a betörők elleni védelem. Mert egy dologban biztos lehet: a fény elriasztja a tolvajokat. Az okos Smart Home megoldásokkal a legmodernebb technológia segítségével védheti meg otthonát és kertjét, és az energiával is spórolhat.

Kültéri világítás

Röviden és tömören

válaszolunk kérdéseire

1. Melyik színhőmérséklet a legjobb a kültéri világításhoz?

Az akár 3300 K színhőmérsékletű, meleg fehér kültéri világítás hangulatos fényt biztosít – például a terasz és a kert világításához. A megfelelő intenzitás és a biztonság érdekében a semleges fehér külső világítás 3300 és 5300 kelvin közötti színhőmérsékletű, ami ideális a házak bejáratához.

2. Milyen fényerejű legyen a kültéri világításom?

A 400–600 lumen pont megfelelő a kellemes kültéri világításhoz. A nagy teljesítményű kültéri szpotokhoz 1000 lumennél nagyobb érték ajánlott.

3. Milyen izzók alkalmasak a kültéri használatra?

A kültéri világításhoz erősen ajánlott a LED-es izzók használata. Jól teljesítenek az energiatakarékosság terén, és általában hosszú élettartamúak.

4. Mit kell tudnom az IP-besorolásról?

A kültéri lámpáknak legalább IP44-es védettséggel kell rendelkezniük. Ha a lámpák erős vízsugárnak vannak kitéve, például a kerti locsoló környékén, akkor legalább IP65-ös védettség szükséges.

Dőljön hátra és relaxáljon:

LED-es kültéri világítás a meghitt estékhez

Kültéri világítás

A balzsamos nyári estéken mindenki örül, ha meghívják egy baráti összejövetelre. Az este a hangulatos fényekkel megvilágított teraszon folytatódhat, és a kert díszkivilágítása még különlegesebbé teszi az atmoszférát. Az alábbi tippek segítenek, hogy tökéletes világítási tervet alkosson:

  • A kert egyes pontjait egyedi szpotlámpákkal világíthatja meg, amelyek kiemelik a legszebb részleteket. Például zöld fénnyel világíthat meg egyes növényeket. Hozzon ki mindent a nyári hangulatból!
  • Az egységes kialakítású antik lámpák és kültéri falilámpák körülölelik teraszát, és harmonikus megjelenést biztosítanak.
  • A szabályozható világítással azonnal erősebb fényt varázsolhat, például a teraszra grillezés és evés közben.
  • A LED szalagokkal és szpotlámpákkal kialakított közvetett világítással tovább fokozhatja a hangulatot.
  • A modern padlólámpákkal pedig extra fényszigeteket hozhat létre.

Válasszon az antracit, fehér, szürke vagy más színű kültéri világítás közül, és készítse el egyéni kültéri világítási tervét, hogy Ön is élvezhesse az energiatakarékos LED-ek előnyeit!

Ajánlott termékek kültéri világításhoz

Megosztás közösségi oldalon