Lakossági
Ország

Gyakori kérdések: SMART+

Zigbee termékek

SMART+ Zigbee termékek

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SMART+ ZIGBEE-RŐL

A Zigbee egy vezeték nélküli adatátviteli szabvány, amely a 2,4 GHz-es frekvencián működik. Több-a-többhöz kapcsolat révén támogatja a mesh-alapú hálózatépítést, és elsősorban smart home alkalmazásoknál használják. Ez a topológia nagy méretű kommunikációs hálózatok létrehozását teszi lehetővé, amelyekben a csatlakoztatott Zigbee-termékek megismétlik a Zigbee-jelet, hogy kiterjesszék a hálózat hatótávolságát. Egy olyan kompatibilis smart home rendszerrel, amely beépített Zigbee központtal rendelkezik, okostelefon vagy táblagép segítségével vezérelheti a Zigbee-kompatibilis termékeit. Jelenleg több Zigbee-verzió is elérhető kereskedelmi forgalomban:a Zigbee Light Linkésa Zigbee Home Automationkét régebbi verzióként,a Zigbee 3.0pedig a Zigbee szabvány legújabb verziójaként kapható.

A Zigbee Light Linkszabvány eredetileg kifejezetten világításvezérléshez készült, ezért felhasználási területe alapján megkülönböztettéka Zigbee Home Automation rendszertől. A Zigbee 3.0a szabvány legújabb verziója, amelya Zigbee Light Linkésa Zigbee Home Automation konszolidált változata. A Zigbee 3.0lehetővé teszi a különböző Zigbee verziókkal és a magasabb biztonsági szinttel rendelkező eszközök interoperabilitását. Ezt a magasabb biztonsági szintet QR-kód biztosítja minden SMART+Zigbee 3.0terméken. Ez a QR-kód az olyan kompatibilis rendszerekkel való biztonságos párosításra használható, amelyek támogatjáka Zigbee 3.0szabványt. SMART+ Zigbee portfóliónk eredetilega Zigbee Light Linkverzióra épült, mostantól termékeink azonbana Zigbee 3.0 verziót használják. Természetesen minden SMART+Zigbee 3.0termékünk visszafelé kompatibilis a korábbi Zigbee verziókkal.

A LEDVANCE a SMART+ Zigbee-alapú termékek széles választékát kínálja. Ezek a termékek általában a Zigbee szabványon alapuló kompatibilis smart home rendszerekkel használhatók. Javasoljuk, hogy a SMART+ Zigbee termékeket valamelyik hivatalos partnerünk rendszerével használja. További információk hivatalos partnereink termékeinkkel kompatibilis smart home rendszereiről a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) találhatók. A SMART+ Zigbee portfólió könnyen felismerhető a SMART+ Zigbee termékek csomagolásán feltüntetett hivatalos Zigbee logóról.

1.3.1. HOGYAN TUDHATOM MEG, HOGY A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEM ZIGBEE 3.0-T VAGY ZIGBEE LIGHT LINK PROTOKOLLT HASZNÁL, HA NEM TALÁLOM A TERMÉK CSOMAGOLÁSÁT?

A SMART+Zigbee 3.0termékek a csomagoláson található QR-kód alapján különböztethetők meg a SMART+Zigbee Light Linktermékektől. Ha SMART+ Zigbee terméke csomagolására QR-kód van nyomtatva, akkor azZigbee 3.0termék.

A félreértések elkerülése végett vegye figyelembe, hogy SMART+ Bluetooth termékeink, amelyek az eltérő technológia használata miatt nem kompatibilisek a Zigbee vagy SMART+ Zigbee termékekkel, szintén rendelkeznek QR-kóddal. Ezek a SMART+ Bluetooth termékek a csomagolás (Bluetooth-címke vagy a „Works with Apple HomeKit” felirat) és a termékre nyomtatott kiegészítő Bluetooth-azonosítószám (nyolc jegyű numerikus kód) alapján különböztethetők meg a SMART+ Zigbee termékektől.

1.3.2. FRISSÍTHETEM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEIM FIRMWARE-JÉT ZIGBEE LIGHT LINKRŐL ZIGBEE 3.0-S VERZIÓRA?

Nem, a SMART+ Zigbee termékek frissítése nem lehetségesZigbee Light LinktermékekrőlZigbee 3.0-ra,vagy fordítva. Ennek oka, hogy a két Zigbee verzió eltérő hardverhasználatot igényel – a legújabb Zigbee protokoll, aZigbee 3.0 fokozottabb biztonsági szinttel működik.Mindazonáltal SMART+Zigbee 3.0termékeink visszafelé teljes mértékben kompatibilisek a minden korábbi Zigbee szabvánnyal.

1.3.3. VEZÉRELHETEM SMART+ ZIGBEE TERMÉKEIMET KÖZVETLENÜL ÉS KIZÁRÓLAG AZ OKOSTELEFONOMMAL?

Nem. Okostelefonján kívül szüksége lesz egy Zigbee szabvánnyal kommunikálni képes kompatibilis vezérlőegységre is a SMART+ Zigbee termékek vezérléséhez. Ez lehet egy Zigbee-kompatibilis smart home rendszer vagy egy kompatibilis hangasszisztens beépített Zigbee-központtal. A legjobb felhasználói élmény érdekében SMART+ Zigbee termékeink vezérléséhez valamelyik hivatalos partnerünk rendszerét használja. Az ilyen rendszerekről további információkat a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) talál.

2. SMART+ Zigbee fényforrások

2.1.1. MIRE VAN SZÜKSÉGEM A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK HASZNÁLATÁHOZ?

Egy smart home rendszerre, amely kompatibilisa Zigbee Light Linkvagya Zigbee 3.0 protokollal. Ezekhez a smart home rendszerekhez általában szükség van egy kompatibilis vezérlőegységre (gyakran nevezik központnak, átjárónak, hídnak vagy hubnak), a telepítéshez internetkapcsolatra és egy kompatibilis Android vagy iOS készülékre a megfelelő alkalmazással. További információk partnereink termékeinkkel kompatibilis smart home rendszereiről a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) találhatók.

2.1.2. ÖSSZE KELL SZERELNI A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOKAT?

Minden SMART+ Zigbee fényforrásunk „plug & play” elven működik, így nem igényel összeszerelést.

2.2.1. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOKAT FRISSÍTENI?

A SMART+ Zigbee fényforrások a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők. Új firmware telepítéséhez a SMART+ Zigbee fényforrásokat valamelyik partnerünk olyan smart home rendszeréhez kell csatlakoztatni, amelynél engedélyezett a firmware-ünk telepítése. A firmware-frissítésekhez jelenleg engedélyezett rendszer az OSRAM LIGHTIFY, a Samsung SmartThings, a Schwaiger Home4You, a Qivicon/Telekom Magenta SmartHome rendszer és a Bosch Smart Home. A GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) további információkat talál arról, hogy az Ön által használt smart home rendszer valamelyik partnerünk rendszere-e, és támogatja-e a firmware frissítéseket.

2.2.2. VEZÉRELHETŐK A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK OKOSTELEFON, TÁBLAGÉP VAGY SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL?

Igen. A SMART+ Zigbee fényforrások közvetlenül a Touchlinket támogató SMART+ Switch vagy Switch Mini eszközzel is vezérelhetők. A Touchlink használatáról az 5.2.2. kérdésnél talál további információt (HOGYAN HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE SWITCH ESZKÖZT A TÖBBI SMART+ ZIGBEE TERMÉK VEZÉRLÉSÉHEZ SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL – TOUCHLINKEN KERESZTÜL?)

2.2.3. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK KOMPATIBILIS RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee fényforrásoknak párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek a kompatibilis rendszerekhez. A SMART+ Zigbee fényforrásokat a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee fényforrások első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak. A különböző rendszerekkel történő párosításukkal kapcsolatos részletes információkért tekintse át a gyártó utasításait vagy a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink).

2.2.4. MŰKÖDTETHETŐK A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK HAGYOMÁNYOS KAPCSOLÓVAL?

Igen. A SMART+ Zigbee fényforrások hagyományos kapcsolóval is működtethetők. A kapcsoló (működtető) megnyomásával a csatlakoztatott SMART+ Zigbee fényforrások alapértelmezett beállítással kapcsolnak be. Az alapértelmezett beállításokkal kapcsolatos további információkat a 2.3.1. kérdésnél olvashatja (MI A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSA?).

2.2.5. HASZNÁLHATÓK-E HAGYOMÁNYOS FÉNYERŐ-SZABÁLYZÓVAL A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK?

Sajnos nincs lehetőség SMART+ Zigbee fényforrásaink hagyományos fényerő-szabályozóval történő használatára. A SMART+ Zigbee fényforrások szabályozása kompatibilis Zigbee smart home rendszerrel vagy SMART+ Zigbee Switch eszközeinkkel történhet.

2.3.1. MI A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSA?

Ez a Zigbee verziójától függ:

a) SMART+ Zigbee Light Link fényforrások:
AZigbee Light Linkfényforrásoknál az alapértelmezett gyári beállítás a 100%-os fényerő, meleg fehér fénnyel. A smart home rendszertől függően az alapbeállítás a beállításokban módosítható.

b) SMART+ Zigbee 3.0 fényforrások:
AZigbee 3.0fényforrások alapértelmezett beállítását a legutóbb használt beállítás határozza meg. Ezt az utoljára használt beállítást 30 másodperc elteltével tárolja a rendszer, és magában foglalja a fényforrás színbeállítását, illetve színhőmérsékletét és fényerejét.

A SMART+ Zigbee termék Zigbee verziójának megállapítására vonatkozó információkat az 1.3.1. szakasz tartalmazza. (HOGYAN TUDHATOM MEG, HOGY A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEM ZIGBEE 3.0-T VAGY ZIGBEE LIGHT LINK PROTOKOLLT HASZNÁL, HA NEM TALÁLOM A TERMÉK CSOMAGOLÁSÁT?)

2.3.2. MILYEN SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK TALÁLHATÓK MEG A KÍNÁLATBAN, ÉS HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT?

A SMART+ Zigbee termékek áttekintését itt találja .

2.3.3. MI TÖRTÉNIK A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOKKAL ÁRAMSZÜNET ESETÉN?

Amint helyreáll az áramellátás, a csatlakoztatott SMART+ Zigbee fényforrások alapbeállításra állnak vissza. Az alapbeállításokról további információt a 2.3.1. kérdésnél talál (MI A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK ALAPBEÁLLÍTÁSA?).

2.3.4. MI A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOK VEZETÉK NÉLKÜLI HATÓTÁVOLSÁGA?

SMART+ Zigbee fényforrásaink a Zigbee vezeték nélküli szabványt használják, amely a WiFi-hez hasonló vezeték nélküli frekvenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a rádióhullámok bizonyos mértékig áthatolnak a falakon. Az adott épületben használt építőanyagoktól és az olyan akadályoktól függően, mint például a falak, a jel bizonyos területeken gyengülhet. A jel továbbá nem hatol át az elektromosságot vezető anyagokból készült felületeken.

Ha a Zigbee-jel nem gyengül, a hatótávolság két SMART+ Zigbee termék között akár 30 méter is lehet. A Zigbee-jelet minden olyan SMART+ Zigbee termék megismétli, amely csatlakoztatva van az adott hálózathoz.

2.3.5. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOKAT ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?

Az egyes SMART+ Zigbee fényforrások anélkül állíthatók alaphelyzetbe (gyári beállítások) vagy konfigurálhatók újra, hogy a teljes smart home rendszer újratelepítése szükséges lenne. Csak törölje a fényforrást a smart home rendszeréből, vagy manuálisan állítsa alaphelyzetbe:

a) SMART+ Zigbee Light Link fényforrások alaphelyzetbe állítása:
A SMART+Zigbee Light Linkgyári beállításokra való visszaállításához kapcsolja ki és be a fényforrást 5-5 másodpercre egymás után ötször. Ezután kapcsolja be ismét, és várjon, amíg egyszer felvillan. Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee fényforrást a smart home rendszerhez.

b) A SMART+ Zigbee 3.0 RGBW fényforrások alaphelyzetbe állítása:
A SMART+Zigbee 3.0RGBW fényforrás gyári beállításokra való visszaállításához kapcsolja ki és be a fényforrást 5-5 másodpercre egymás után ötször. Amikor ismételten bekapcsolja, megerősítésként kék, zöld és piros színnel villog; ilyenkor ismét hozzáadhatja a smart home rendszerhez.

c) A SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White fényforrások alaphelyzetbe állítása:
A SMART+Zigbee 3.0Tunable White fényforrás gyári beállításokra való visszaállításához kapcsolja ki és be a fényforrást 5-5 másodpercre egymás után ötször. Amikor ismételten bekapcsolja, megerősítésként kétszer hideg fehér és meleg fehér fénnyel villog; ilyenkor ismét hozzáadhatja a fényforrást a smart home rendszerhez.

d) A SMART+ Zigbee 3.0 szabályozható fényforrások alaphelyzetbe állítása:
A SMART+Zigbee 3.0szabályozható fényforrás gyári beállításokra való visszaállításához kapcsolja ki és be a fényforrást 5-5 másodpercre egymás után ötször. Amikor ismételten bekapcsolja, megerősítésként háromszor elvégzi a szabályozás kalibrálását; ilyenkor ismét hozzáadhatja a fényforrást a smart home rendszerhez.

2.4.1. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁS NEM MŰKÖDIK?

Az alábbi ellenőrző listát használva kizárhatja a gyakori hibaforrásokat. Ha a hibát nem sikerül orvosolnia, akkor ügyfélszolgálatunkkal közvetlenül a következő linken léphet kapcsolatba .

a) Az áramellátás ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a SMART+ ZigBee fényforrás csatlakozik az elektromos hálózathoz, és be van kapcsolva. A fényforrás csak akkor tud parancsokat fogadni, ha az áramellátás/a kapcsolója be van kapcsolva.

b) Újraindítás:
Szüntesse meg a SMART+ Zigbee fényforrás áramellátását 30 másodpercig. Miután újra csatlakoztatta az áramhoz, akár három percig is eltarthat, amíg a rendszer és a SMART+ Zigbee fényforrás közötti kapcsolat helyreáll. Ha a SMART+ Zigbee fényforrás továbbra sem csatlakozik, indítsa újra a smart home rendszert, az alkalmazást és az okostelefont/táblagépet.

c) A zavaró hatások csökkentése:
A SMART+ termékek működését számos különféle külső tényező befolyásolhatja. Próbálja a következőkkel kiküszöbölni a zavaró tényezőket:

- Csökkentse a távolságot a SMART+ Zigbee termék, az okostelefon vagy táblagép (ahol a smart home rendszer alkalmazása telepítve van) és a vezérlőegység vagy a rendszer következő Zigbee eszköze között.

- Kapcsolja ki a SMART+ Zigbee termékek és a smart home rendszer közvetlen közelében lévő egyéb eszközöket, amelyek szintén 2,4 GHz-es frekvenciával működnek.

- Az elektromosságot vezető anyagokból készült felületek gátolhatják a ZigBee-jel továbbítását. Próbálja meg ezeket eltávolítani. Az akadályok, például a falak miatt szintén csökkenhet a hatótávolság.

d) Az internet- és WiFi-kapcsolatok ellenőrzése:
Smart home rendszer használatakor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e működő internetkapcsolattal/csatlakozik-e az otthoni hálózathoz vagy WiFi-hez. Ehhez nyissa meg a smart home alkalmazást, és ellenőrizze, hogy az okostelefon vagy a kompatibilis eszköz, amelyet használ, ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz csatlakozik-e, mint maga a rendszer. Ellenkező esetben indítsa újra a WiFi-routert, és húzza ki a smart home rendszert legalább tíz másodpercre, majd dugja vissza az aljzatba.

e) Újbóli hozzáadás a rendszerhez:
Ez időnként segíthet a SMART+ Zigbee fényforrások alaphelyzetbe állításában, majd a rendszerhez történő újbóli hozzáadásban.

Először próbálja meg leválasztani a SMART+ Zigbee fényforrást a smart home rendszerről a rendszerben használt alkalmazás segítségével. Ha ez nem orvosolja a problémát, a SMART+ termékeket az alkalmazás használata nélkül is alaphelyzetbe állíthatja – erről a 2.3.5. kérdésnél olvashat bővebben (HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁSOKAT ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?).

Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee fényforrást a smart home rendszerhez.

f) E-mail-támogatás:
Ha a megvásárolt SMART+ Zigbee fényforrás még mindig nem működik megfelelően, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

2.4.2. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁS NEM AZZAL A SZÍNKONFIGURÁCIÓVAL MŰKÖDIK, AMELYET AZ ALKALMAZÁSBAN KIVÁLASZTOTTAM?

Először ellenőrizze, hogy a SMART+ Zigbee fényforrás képes-e megjeleníteni a kiválasztott színt. A „Multicolor” címkével ellátott termékeken RGBW-színek, a „Tunable White” címkével ellátott termékeken szabályozható fehér színhőmérsékletek, a „Dimmable” címkével ellátott termékeken pedig csak a fényerő állítható be. Ha a probléma továbbra is fennáll, tekintse át a 2.4.1. szakaszt (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE FÉNYFORRÁS NEM MŰKÖDIK?).

2.4.3. MIT TEHETEK, HA A PROBLÉMÁMRA A KORÁBBI VÁLASZOK NEM ADNAK MEGOLDÁST?

További segítségért olvassa el a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink). Ha továbbra sem kapott választ kérdésére, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

3. SMART+ Zigbee lámpatestek

3.1.1. MIRE VAN SZÜKSÉGEM A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK HASZNÁLATÁHOZ?

Egy smart home rendszerre, amely kompatibilisa Zigbee Light Linkvagya Zigbee 3.0 protokollal. Ezekhez a smart home rendszerekhez általában szükség van egy kompatibilis vezérlőegységre (gyakran nevezik központnak, átjárónak, hídnak vagy hubnak), a telepítéshez internetkapcsolatra és egy kompatibilis Android vagy iOS készülékre a megfelelő alkalmazással. További információk partnereink termékeinkkel kompatibilis smart home rendszereiről a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) találhatók.

3.1.2. ÖSSZE KELL SZERELNI A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEKET?

SMART+ Zigbee lámpatesteink többsége „plug & play” elven működik, így nem igényel összeszerelést. Az összeszerelendő SMART+ Zigbee lámpatestek azonban az összeszereléshez szükséges összes alkatrészt tartalmazzák, a működtetőket, a rögzítési eszközöket vagy a bővítőkábeleket is beleértve. Részletes információkat a mellékelt szerelési útmutatóban talál. Ha a SMART+ Zigbee lámpatest az összeszerelést követően nem működik megfelelően, tekintse át a 3.4.1. kérdést (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE LÁMPATEST NEM MŰKÖDIK?).

3.2.1. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEKET FRISSÍTENI?

A SMART+ Zigbee lámpatestek a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők. Új firmware telepítéséhez a SMART+ Zigbee lámpatesteket valamelyik partnerünk olyan smart home rendszeréhez kell csatlakoztatni, amelynél engedélyezett a firmware-ünk telepítése. A firmware-frissítésekhez jelenleg engedélyezett rendszer az OSRAM LIGHTIFY, a Samsung SmartThings, a Schwaiger Home4You, a Qivicon/Telekom Magenta SmartHome rendszer és a Bosch Smart Home. A GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) további információkat talál arról, hogy az Ön által használt smart home rendszer valamelyik partnerünk rendszere-e, és támogatja-e a firmware frissítéseket.

3.2.2. VEZÉRELHETŐK A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK OKOSTELEFON, TÁBLAGÉP VAGY SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL?

Igen. A SMART+ Zigbee lámpatestek közvetlenül a Touchlinket támogató SMART+ Switch vagy Switch Mini eszközzel is vezérelhetők. A Touchlink használatáról az 5.2.2. kérdésnél talál további információt (HOGYAN HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE SWITCH ESZKÖZT A TÖBBI SMART+ ZIGBEE TERMÉK VEZÉRLÉSÉHEZ SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL – TOUCHLINKEN KERESZTÜL?).

3.2.3. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK KOMPATIBILIS RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee lámpatesteknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek a kompatibilis rendszerekhez. A SMART+ Zigbee lámpatesteket a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee lámpatestek első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak. A különböző rendszerekkel történő párosításukkal kapcsolatos részletes információkért tekintse át a gyártó utasításait vagy a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink).

3.2.4. MŰKÖDTETHETŐK A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK HAGYOMÁNYOS KAPCSOLÓVAL?

Igen. A SMART+ Zigbee lámpatestek hagyományos kapcsolóval is működtethetők. A kapcsoló (működtető) megnyomásával a csatlakoztatott SMART+ Zigbee lámpatestek alapértelmezett beállítással kapcsolnak be. Az alapértelmezett beállításokkal kapcsolatos további információkat a 3.3.1. kérdésnél olvashatja (MI A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSA?).

3.2.5. HASZNÁLHATÓK-E HAGYOMÁNYOS FÉNYERŐ-SZABÁLYZÓVAL A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK?

Sajnos nincs lehetőség SMART+ Zigbee lámpatesteink hagyományos fényerő-szabályozóval történő használatára. A SMART+ Zigbee lámpatestek szabályozása kompatibilis Zigbee smart home rendszerrel vagy SMART+ Zigbee Switch eszközeinkkel történhet.

3.3.1. MI A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSA?

Ez a Zigbee verziójától függ:

a) SMART+ Zigbee Light Link lámpatestek:
A Zigbee Light Link termékek esetében az alapértelmezett gyári beállítás a 100%-os fényerő, meleg fehér fénnyel. A smart home rendszertől függően az alapbeállítás a beállításokban módosítható.

b) SMART+ Zigbee 3.0 lámpatestek:
A Zigbee 3.0 termékek alapértelmezett beállítását a legutóbb használt beállítás határozza meg. Ezt az utoljára használt beállítást 30 másodperc elteltével tárolja a rendszer, és magában foglalja a lámpatest színbeállítását, illetve színhőmérsékletét és fényerejét.

A SMART+ Zigbee termék Zigbee verziójának megállapítására vonatkozó információkat az 1.3.1. kérdés tartalmazza (HOGYAN TUDHATOM MEG, HOGY A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEM ZIGBEE 3.0-T VAGY ZIGBEE LIGHT LINK PROTOKOLLT HASZNÁL, HA NEM TALÁLOM A TERMÉK CSOMAGOLÁSÁT?).

3.3.2. MILYEN SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK TALÁLHATÓK MEG A KÍNÁLATBAN, ÉS HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT?

A SMART+ Zigbee termékek áttekintését itt találja.

3.3.3. VAN LEHETŐSÉG A SMART+ FLEX MULTICOLOR BŐVÍTÉSÉRE?

Igen. A SMART+ Flex Multicolor akár 6 méterig bővíthető. Akár 10 darab, egyenként 60 cm hosszúságú flex szalagot is egymáshoz kapcsolhat. További információkért tekintse mega SMART+ Flex Extension csomagunkat, amelyben további három szalag és a csatlakozáshoz szükséges tartozékok is megtalálhatók.

Vegye figyelembe, hogy SMART+ Outdoor Flex termékünkhöz nem kínálunk bővítési lehetőséget.

3.3.4. VAN LEHETŐSÉG A SMART+ BLUETOOTH OUTDOOR FLEX MULTICOLOR BŐVÍTÉSÉRE?

Időjárásálló kialakítása miatt a SMART+ Bluetooth Outdoor Flex nem bővíthető.

3.3.5. VAN LEHETŐSÉG A SMART+ GARDENPOLE MULTICOLOR VAGY A SMART+ GARDENPOLE MINI MULTICOLOR BŐVÍTÉSÉRE?

Igen. Mindkét típus akár két készlettel is bővíthető: a SMART+ Gardenpole Multicolor a SMART+ Gardenpole Extension készlettel, a SMART+ Gardenpole Mini Multicolor pedig a SMART+ Gardenpole Mini Extension készlettel. A SMART+ Gardenpole Multicolor esetében ez maximum 11 lámpatestet jelent, 23 m-es teljes készlethosszal (kábellel és a működtető csatlakozásával együtt). A SMART+ Gardenpole Mini Multicolor esetében ez maximum 11 lámpatestet jelent, 11 m-es teljes készlethosszal (kábellel és a működtető csatlakozásával együtt).

3.3.6. MI TÖRTÉNIK A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEKKEL ÁRAMSZÜNET ESETÉN?

Amint helyreáll az áramellátás, a csatlakoztatott SMART+ ZigBee lámpatestek beállítása alapértelmezettre vált. Az alapértelmezett beállításokkal kapcsolatos további információkat a 3.3.1. kérdésnél olvashatja (MI A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSA?).

3.3.7. MI A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEK VEZETÉK NÉLKÜLI HATÓTÁVOLSÁGA?

SMART+ Zigbee lámpatesteink a Zigbee vezeték nélküli szabványt használják, amely a WiFi-hez hasonló vezeték nélküli frekvenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a rádióhullámok bizonyos mértékig áthatolnak a falakon. Az adott épületben használt építőanyagoktól és az olyan akadályoktól függően, mint például a falak, a jel bizonyos területeken gyengülhet. A jel továbbá nem hatol át az elektromosságot vezető anyagokból készült felületeken.

Ha a Zigbee-jel nem gyengül, a hatótávolság két SMART+ Zigbee termék között akár 30 méter is lehet. A Zigbee-jelet minden olyan SMART+ Zigbee termék megismétli, amely csatlakoztatva van az adott hálózathoz.

3.3.8. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEKET ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?

Az egyes SMART+ Zigbee lámpatestek anélkül állíthatók alaphelyzetbe (gyári beállítások) vagy konfigurálhatók újra, hogy a teljes smart home rendszer újratelepítése szükséges lenne. Csak törölje a lámpatestet a smart home rendszeréből, vagy manuálisan állítsa alaphelyzetbe:

a) SMART+ Zigbee Light Link lámpatestek alaphelyzetbe állítása:
A SMART+ a Zigbee Light Link lámpatestek gyári visszaállításához kapcsolja be, majd ki ötször egymás után öt-öt másodpercre az adott fényforrást. Ezután kapcsolja be ismét, és várjon, amíg egyszer felvillan. Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee lámpatestet a smart home rendszerhez.

b) A SMART+ Zigbee 3.0 RGBW lámpatestek alaphelyzetbe állítása:
A SMART+ Zigbee 3.0 RGBW lámpatestek gyári visszaállításához kapcsolja be, majd ki ötször egymás után öt-öt másodpercre az adott lámpatestet. Amikor ismételten bekapcsolja, megerősítésként kék, zöld és piros színnel villog; ilyenkor ismét hozzáadhatja a smart home rendszerhez.

c) A SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White lámpatestek alaphelyzetbe állítása:
A SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White lámpatestek gyári visszaállításához kapcsolja be, majd ki ötször egymás után öt-öt másodpercre az adott lámpatestet. Amikor ismételten bekapcsolja, megerősítésként kétszer hideg fehér és meleg fehér fénnyel villog; ilyenkor ismét hozzáadhatja a lámpatestet a smart home rendszerhez.

3.4.1. TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE LÁMPATEST NEM MŰKÖDIK?

Az alábbi ellenőrző listát használva kizárhatja a gyakori hibaforrásokat. Ha a hibát nem sikerül orvosolnia, akkor ügyfélszolgálatunkkal közvetlenül a következő linken léphet kapcsolatba .

a) Ellenőrizze, hogy minden alkatrész megfelelően van-e rögzítve:
1. Az alábbi SMART+ Zigbee lámpatesteket meghatározott szögben/irányban kell a működtetővel, más lámpatestekkel és a többi alkatrésszel összekapcsolni. A megfelelő szög és irány a csatlakozóvezetékek két végén található tüskék segítségével határozható meg:

- SMART+ Outdoor Flex Multicolor

- SMART+ Gardenpole Multicolor

- SMART+ Gardenpole Multicolor Extension

- SMART+ Gardenpole Mini Multicolor

- SMART+ Gardenpole Mini Multicolor Extension

2. Az alábbi SMART+ ZigBee lámpatestek csatlakoztatható végein speciális jelölések találhatók, amelyek jelzik a két elem közötti csatlakozás helyes irányát. Ügyeljen rá, hogy az összekapcsolandó két rész közötti jelölések mindig egyezzenek:

- SMART+ Flex 3P Multicolor,

- SMART+ Flex Extension Multicolor

3. Az alábbi SMART+ Zigbee lámpatestek manuális vezetékezést igényelnek az áramellátáshoz. Győződjön meg róla, hogy a vezetékek a megfelelő párjukhoz vannak csatlakoztatva, és hogy szorosan rögzülnek a működtető bilincsébe. Vegye figyelembe, hogy ezeknek a lámpatesteknek a bekötését villanyszerelőre kell bízni:

- SMART+ Outdoor Lantern Multicolor

- SMART+ Outdoor Lantern Modern Wall Multicolor

- SMART+ Ceiling Tunable White

- SMART+ Tibea Ceiling

- SMART+ Tibea Pendant

- SMART+ Tibea Mini

a) Az áramellátás ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a SMART+ ZigBee lámpatest csatlakozik az elektromos hálózathoz, és be van kapcsolva. A lámpatest csak akkor tud parancsokat fogadni, ha az áramellátás/a kapcsolója be van kapcsolva.

c) Újraindítás:
Szüntesse meg a SMART+ Zigbee lámpatest áramellátását 30 másodpercig. Miután újra csatlakoztatta az áramhoz, akár három percig is eltarthat, amíg a rendszer és a SMART+ Zigbee lámpatest közötti kapcsolat helyreáll. Ha a lámpatest továbbra sem csatlakozik, indítsa újra a smart home rendszert, az alkalmazást és az okostelefont/táblagépet.

d) A zavaró hatások csökkentése:
A SMART+ termékek működését számos különféle külső tényező befolyásolhatja. Próbálja a következőkkel kiküszöbölni a zavaró tényezőket:

- Csökkentse a távolságot a SMART+ Zigbee termék, az okostelefon vagy táblagép (ahol a smart home rendszer alkalmazása telepítve van) és a vezérlőegység vagy a rendszer következő Zigbee eszköze között.

- Kapcsolja ki a SMART+ termékek és a smart home rendszer közvetlen közelében lévő egyéb eszközöket, amelyek szintén 2,4 GHz-es frekvenciával működnek.

- Az elektromosságot vezető anyagokból készült felületek gátolhatják a ZigBee-jel továbbítását. Próbálja meg ezeket eltávolítani. Az akadályok, például a falak miatt szintén csökkenhet a hatótávolság.

e) Az internet- és WiFi-kapcsolatok ellenőrzése:
Smart home rendszer használatakor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e működő internetkapcsolattal/csatlakozik-e az otthoni hálózathoz vagy WiFi-hez. Ehhez nyissa meg a smart home alkalmazást, és ellenőrizze, hogy az okostelefon vagy a kompatibilis eszköz, amelyet használ, ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz csatlakozik-e, mint maga a rendszer. Ellenkező esetben indítsa újra a WiFi-routert, és húzza ki a smart home rendszert legalább tíz másodpercre, majd dugja vissza az aljzatba.

f) Újbóli hozzáadás a rendszerhez:
Ez segíthet a SMART+ Zigbee lámpatestek alaphelyzetbe állításában, majd a rendszerhez történő újbóli hozzáadásban.

Először próbálja meg leválasztani a SMART+ Zigbee lámpatestet a smart home rendszerről a rendszerben használt alkalmazás segítségével. Ha ez nem orvosolja a problémát, a SMART+ termékeket az alkalmazás használata nélkül is alaphelyzetbe állíthatja – erről a 3.3.8. kérdésnél olvashat bővebben (HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE LÁMPATESTEKET ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?).

Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee lámpatestet a smart home rendszerhez.

g) E-mail-támogatás:
Ha a megvásárolt SMART+ Zigbee lámpatest még mindig nem működik megfelelően, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

3.4.2. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE LÁMPATEST NEM AZZAL A SZÍNKONFIGURÁCIÓVAL MŰKÖDIK, AMELYET AZ ALKALMAZÁSBAN KIVÁLASZTOTTAM?

Először ellenőrizze, hogy a SMART+ Zigbee termék képes-e megjeleníteni a kiválasztott színt. A „Multicolor” címkével ellátott termékeken RGBW-színek, a „Tunable White” címkével ellátott termékeken szabályozható fehér színhőmérsékletek, a „Dimmable” címkével ellátott termékeken pedig csak a fényerő állítható be. Ha a SMART+ lámpatest kialakítása ellenére nem a megfelelő fénnyel világít, azt a SMART+ ZigBee lámpatest és a vezérlőegység közötti helytelen csatlakozás is okozhatja. Ehhez további információt a 3.4.1. kérdésnél talál (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE LÁMPATEST NEM MŰKÖDIK?).

3.4.3. MIT TEHETEK, HA A PROBLÉMÁMRA A KORÁBBI VÁLASZOK NEM ADNAK MEGOLDÁST?

További segítségért olvassa el a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink). Ha továbbra sem kapott választ kérdésére, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

4. SMART+ Zigbee dugalj

4.1.1. MIRE VAN SZÜKSÉGEM A SMART+ ZIGBEE DUGALJAK HASZNÁLATÁHOZ?

Egy smart home rendszerre, amely kompatibilisa Zigbee Light Linkvagya Zigbee 3.0 protokollal. Ezekhez a smart home rendszerekhez általában szükség van egy kompatibilis vezérlőegységre (gyakran nevezik központnak, átjárónak, hídnak vagy hubnak), a telepítéshez internetkapcsolatra és egy kompatibilis Android vagy iOS készülékre a megfelelő alkalmazással. További információk partnereink termékeinkkel kompatibilis smart home rendszereiről a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) találhatók.

4.1.2. ÖSSZE KELL SZERELNI A SMART+ ZIGBEE DUGALJAKAT?

Minden SMART+ Zigbee dugalj „plug & play” elven működik, így nem igényel összeszerelést.

4.1.3. HOGYAN SZERELHETŐK FEL/RÖGZÍTHETŐK A SMART+ ZIGBEE OUTDOOR DUGALJAK?

A SMART + Outdoor Plug csomagunk talajrögzítő elemként egy fémoszlopot tartalmaz, amely könnyen rögzíthető a dugalj alsó oldalán található konzolokba.

4.2.1. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE DUGALJAKAT FRISSÍTENI?

A SMART+ Zigbee dugaljak a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők. Új firmware telepítéséhez a SMART+ Zigbee dugaljakat valamelyik partnerünk olyan smart home rendszeréhez kell csatlakoztatni, amelynél engedélyezett a firmware-ünk telepítése. A firmware-frissítésekhez jelenleg engedélyezett rendszer az OSRAM LIGHTIFY, a Samsung SmartThings, a Schwaiger Home4You, a Qivicon/Telekom Magenta SmartHome rendszer és a Bosch Smart Home. A GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) további információkat talál arról, hogy az Ön által használt smart home rendszer valamelyik partnerünk rendszere-e, és támogatja-e a firmware frissítéseket.

4.2.2. VEZÉRELHETŐK A SMART+ ZIGBEE DUGALJAK OKOSTELEFON, TÁBLAGÉP VAGY SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL?

Igen. A SMART+ Zigbee dugaljak közvetlenül a Touchlinket támogató SMART+ Switch vagy Switch Mini eszközzel is vezérelhetők. A Touchlink használatáról az 5.2.2. kérdésnél talál további információt (HOGYAN HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE SWITCH ESZKÖZT A TÖBBI SMART+ ZIGBEE TERMÉK VEZÉRLÉSÉHEZ SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL – TOUCHLINKEN KERESZTÜL?).

4.2.3. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE DUGALJAK KOMPATIBILIS RENDSZERHEZ?

SMART+ Zigbee dugaljunk „plug & play” elven működik. A párosítás érdekében egyszerűen indítsa el az Ön által választott kompatibilis smart home rendszerrel a párosítás folyamatát, majd csatlakoztassa a SMART+ Zigbee dugaljat a hálózathoz. Körülbelül 30 másodperc múlva meg kell jelennie a rendszerben. Ha ez nem történik meg, további információkat a 4.4.1. (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE DUGALJ PÁROSÍTÁSA NEM SIKERÜL A SMART HOME RENDSZERREL?) vagy a 4.4.2. (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE DUGALJ NEM MŰKÖDIK?) kérdésnél talál.

A különböző rendszerekkel történő párosításukkal kapcsolatos részletes információkért tekintse át a gyártó utasításait vagy a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink).

4.3.1. MI A SMART+ ZIGBEE DUGALJAK ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSA?

Biztonsági okokból a SMART+ Zigbee dugaljak mindig kikapcsolt állapotban csatlakoztathatók az elektromos hálózathoz.

4.3.2. MILYEN SMART+ ZIGBEE DUGALJAK TALÁLHATÓK MEG A KÍNÁLATBAN, ÉS HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT?

A SMART+ Zigbee termékek áttekintését itt találja.

4.3.3. MI TÖRTÉNIK A SMART+ ZIGBEE DUGALJAKKAL ÁRAMSZÜNET ESETÉN?

Biztonsági okokból a SMART+ Zigbee dugaljak mindig kikapcsolt állapotban csatlakoztathatók az elektromos hálózathoz. Ez azt jelenti, hogy amikor az áramellátás helyreáll, a SMART+ Zigbee dugalj akkor is kikapcsolt állapotban lesz, ha korábban be volt kapcsolva.

4.3.4. MANUÁLISAN IS BE- ÉS KIKAPCSOLHATÓK A SMART+ ZIGBEE DUGALJAK?

Igen. A SMART+ Zigbee dugaljak manuálisan használható bekapcsológombbal vannak ellátva. A bekapcsológombon egy állapotjelző LED található, amely jelzi a dugalj aktuális állapotát. A SMART+ dugalj esetében a gomb a termék elején található, a SMART+ Outdoor dugalj esetében pedig közvetlenül az aljzat mellett.

4.3.5. MI A SMART+ ZIGBEE DUGLJAK VEZETÉK NÉLKÜLI HATÓTÁVOLSÁGA?

SMART+ Zigbee dugaljaink a Zigbee vezeték nélküli szabványt használják, amely a WiFi-hez hasonló vezeték nélküli frekvenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a rádióhullámok bizonyos mértékig áthatolnak a falakon. Az adott épületben használt építőanyagoktól és az olyan akadályoktól függően, mint például a falak, a jel bizonyos területeken gyengülhet. A jel továbbá nem hatol át az elektromosságot vezető anyagokból készült felületeken.

Ha a Zigbee-jel nem gyengül, a hatótávolság két SMART+ Zigbee termék között akár 30 méter is lehet. A Zigbee-jelet minden olyan SMART+ Zigbee termék megismétli, amely csatlakoztatva van az adott hálózathoz.

4.3.6. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE DUGALJAKAT ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?

Az egyes SMART+ Zigbee dugaljak anélkül állíthatók alaphelyzetbe (gyári beállítások) vagy konfigurálhatók újra, hogy a teljes smart home rendszer újratelepítése szükséges lenne. Csak törölje a smart home rendszerből az adott dugaljat. A SMART Zigbee dugalj manuálisan is alaphelyzetbe állítható. Ehhez tartsa lenyomva a bekapcsológombot legalább tíz másodpercig, amíg kattanást nem hall, vagy amíg a bekapcsológomb állapotjelző LED-je többször fel nem villan.

4.4.1. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE DUGALJ PÁROSÍTÁSA NEM SIKERÜL A SMART HOME RENDSZERREL?

SMART+ Zigbee dugaljunk „plug & play” elven működik. Normális esetben a SMART+ Zigbee dugalj párosítása úgy lehetséges, hogy egyszerűen elindítja a kompatibilis smart home rendszerrel a párosítás folyamatát, majd csatlakoztatja a SMART+ Zigbee dugaljat az elektromos hálózathoz.

Ha ez nem oldja meg a problémát, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Indítsa el a smart home rendszer párosítási folyamatát. A rendszerben meg kell nyílnia egy párosítási ablaknak, amelyben a Zigbee eszközök párosíthatók egymással.
2. Csatlakoztassa a SMART+ Zigbee dugaljat az elektromos hálózathoz.
3. Ehhez tartsa lenyomva a bekapcsológombot legalább tíz másodpercig, amíg kattanást nem hall, vagy amíg a bekapcsológomb állapotjelző LED-je többször fel nem villan.
4. A SMART+ Zigbee dugaljnak körülbelül 30 másodperc múlva meg kell jelennie a rendszerben.

4.4.2. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE DUGALJ NEM MŰKÖDIK?

Az alábbi ellenőrző listát használva kizárhatja a gyakori hibaforrásokat. Ha a hibát nem sikerül orvosolnia, akkor ügyfélszolgálatunkkal közvetlenül a következő linken léphet kapcsolatba . Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget:

a) Az áramellátás ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a SMART+ Zigbee dugalj csatlakozik az áramellátáshoz. A dugalj csak akkor tud parancsokat fogadni, ha áram alatt áll.

b) Újraindítás:

Szüntesse meg a SMART+ Zigbee dugalj áramellátását 30 másodpercig. Miután újra csatlakoztatta az áramhoz, akár három percig is eltarthat, amíg a rendszer és a SMART+ Zigbee dugalj közötti kapcsolat helyreáll. Ha a SMART+ Zigbee fényforrás továbbra sem csatlakozik, indítsa újra a smart home rendszert, az alkalmazást és az okostelefont/táblagépet.

c) A zavaró hatások csökkentése:
A SMART+ termékek működését számos különféle külső tényező befolyásolhatja. Próbálja a következőkkel kiküszöbölni a zavaró tényezőket:

- Csökkentse a távolságot a SMART+ Zigbee termék, az okostelefon vagy táblagép (ahol a smart home rendszer alkalmazása telepítve van) és a vezérlőegység vagy a rendszer következő Zigbee eszköze között.

- Kapcsolja ki a SMART+ termékek és a smart home rendszer közvetlen közelében lévő egyéb eszközöket, amelyek szintén 2,4 GHz-es frekvenciával működnek.

- Az elektromosságot vezető anyagokból készült felületek gátolhatják a ZigBee-jel továbbítását. Próbálja meg ezeket eltávolítani. Az akadályok, például a falak miatt szintén csökkenhet a hatótávolság.

d) Az internet- és WiFi-kapcsolatok ellenőrzése:
Smart home rendszer használatakor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e működő internetkapcsolattal/csatlakozik-e az otthoni hálózathoz vagy WiFi-hez. Ehhez nyissa meg a smart home alkalmazást, és ellenőrizze, hogy az okostelefon vagy a kompatibilis eszköz, amelyet használ, ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz csatlakozik-e, mint maga a rendszer. Ellenkező esetben indítsa újra a WiFi-routert, és húzza ki a smart home rendszert legalább tíz másodpercre, majd dugja vissza az aljzatba.

e) Újbóli hozzáadás a rendszerhez:
Ez időnként segíthet a SMART+ Zigbee dugalj alaphelyzetbe állításában, majd a rendszerhez történő újbóli hozzáadásban.

Először próbálja meg leválasztani a SMART+ Zigbee dugaljat a smart home rendszerről a rendszerben használt alkalmazás segítségével. Ha ez nem orvosolja a problémát, a SMART+ termékeket az alkalmazás használata nélkül is alaphelyzetbe állíthatja – erről a 4.3.6. kérdésnél olvashat bővebben (HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE DUGALJAKAT ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?).

Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee dugaljat a smart home rendszerhez.

f) E-mail-támogatás:
Ha a megvásárolt SMART+ Zigbee dugalj még mindig nem működik megfelelően, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

4.4.3. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE DUGALJHOZ CSATLAKOZTATOTT ESZKÖZÖK NEM KAPCSOLNAK KI TELJESEN?

Néhány, a SMART+ Zigbee dugaljhoz csatlakoztatott elektromos eszköz esetében előfordulhat olyan probléma, hogy az eszköz állapotjelző vagy más LED-jei a dugalj kikapcsolása után is világítanak. A legtöbb esetben ez orvosolható azzal, ha elfordítja 180 fokkal a SMART+ Zigbee dugaljat, és így dugja be az aljzatba.

4.4.4. MIT TEHETEK, HA A PROBLÉMÁMRA A KORÁBBI VÁLASZOK NEM ADNAK MEGOLDÁST?

További segítségért olvassa el a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink). Ha továbbra sem kapott választ kérdésére, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

5. SMART+ Zigbee kapcsolók

5.1.1. MIRE VAN SZÜKSÉGEM A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK HASZNÁLATÁHOZ?

SMART+ Zigbee kapcsolóink további smart home rendszer nélkül is használhatók. A Touchlink funkcióval akár tíz SMART+ Zigbee fényforrást, lámpatestet vagy dugaljat is csatlakoztathat egy SMART+ Zigbee kapcsolóhoz.

Ahhoz, hogy a SMART+ Zigbee kapcsolóinkon minden funkció megfelelően működjön, egy OSRAM LIGHTIFY Gateway központra van szükség, amelynek telepítéséhez internetkapcsolat és egy LIGHTIFY alkalmazással rendelkező Android vagy iOS eszköz szükséges.

5.1.2. ÖSSZE KELL SZERELNI A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓKAT?

Minden SMART+ Zigbee kapcsoló „plug & play” elven működik, így nem igényel összeszerelést.

5.1.3. FALRA IS FELSZERELHETŐK A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK?

Igen. SMART+ Zigbee kapcsolóink egyszerű és rugalmas szerelési megoldásokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik távvezérlőként és/vagy fali kapcsolóként való használatukat:

a) A SMART+ Switch kapcsoló beépítése/rögzítése:
A SMART+ Switch csomag tartalmazza magát a kapcsolót (akkumulátorokkal együtt), egy fali aljzatot, egy fém hátlapot és kétféle rögzítési lehetőséget a fém hátlap felszerelésére. Kezdje a fém hátlap rögzítésével úgy, hogy a lapos oldala a fal felé nézzen. Ezt a mellékelt kétoldalas ragasztócsíkkal vagy a két mellékelt csavarral teheti meg, amelyeket dübelekkel kell a falhoz rögzíteni. Ezután a fali aljzatot a fém hátlapon lévő négy szegecs segítségével tolhatja be. Most már rögzítheti a SMART+ Zigbee kapcsolót mágneses hátoldalával a fali aljzathoz. A szerelési folyamatról további utasításokat és ábrákat a csomagoláshoz mellékelt szerelési útmutatóban talál.

b) A SMART+ Switch Mini kapcsoló beépítése/rögzítése:
A SMART+ Switch Mini egy ovális csap segítségével szerelhető fel a falra, amelyet egy csavarral és egy dübellel kell rögzíteni. A csomagolás tartalmazza a szereléshez szükséges összes alkatrészt. A szerelési folyamatról további utasításokat és ábrákat a csomagoláshoz mellékelt szerelési útmutatóban talál.

5.2.1. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓKAT FRISSÍTENI?

A SMART+ Zigbee kapcsolók a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők. Új firmware telepítéséhez a SMART+ Zigbee kapcsolókat csatlakoztatni kell egy OSRAM LIGHTIFY rendszerhez.

5.2.2. HOGYAN HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE SWITCH ESZKÖZT A TÖBBI SMART+ ZIGBEE TERMÉK VEZÉRLÉSÉHEZ SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL – TOUCHLINKEN KERESZTÜL?

A SMART+ Zigbee kapcsolókkal parancsokat lehet küldeni a kompatibilis SMART+ Zigbee termékek egy csoportjának anélkül, hogy a smart home rendszer bármilyen konfigurációjára szükség lenne. Ehhez a SMART+ Zigbee kapcsolókat a Touchlink funkció segítségével párosítani kell a SMART+ Zigbee termékekkel:

a) A Touchlink használata SMART+ Switch kapcsolóval:
1. Dugja be a SMART+ Zigbee terméket, amelyet csatlakoztatni szeretne a SMART+ Switch kapcsolóhoz, és várjon 20 másodpercet. Egy Touchlink-cikluson belül csak egy termék párosítható.
2. Tartsa a SMART+ Switch kapcsolót 1–5 cm távolságra a SMART+ Zigbee terméktől.
Vegye figyelembe, hogy egyes SMART+ Zigbee lámpatestek külön vezérlőegységgel rendelkeznek a működtető és a lámpatest között. A Touchlink párosításhoz tartsa a SMART+ Switch kapcsolót 1–5 cm távolságra a vezérlőegységtől.
3. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bal és a jobb alsó gombot legfeljebb 10 másodpercig. A SMART+ Switch kapcsoló állapotjelző LED-je többször kék színnel villog. Engedje el a gombokat, amikor az állapotjelző LED már nem villog, és folyamatosan kék színnel világít.
4. A párosítás sikeres volt, ha az állapotjelző LED ismét kék színnel villog, és a megfelelő SMART+ Zigbee termék egyszer felvillan. Ha a párosítás nem sikerült, az állapotjelző LED pirosan villog, ebben az esetben kezdje elölről a 2. lépéssel.

b) A Touchlink használata SMART+ Switch Mini kapcsolóval:
1. Dugja be a SMART+ Zigbee terméket, amelyet csatlakoztatni szeretne a SMART+ Switch Mini kapcsolóhoz, és várjon 20 másodpercet. Egy Touchlink-cikluson belül csak egy termék párosítható.
2. Tartsa a SMART+ Switch Mini kapcsolót 1–5 cm távolságra a SMART+ Zigbee terméktől.
Vegye figyelembe, hogy egyes SMART+ Zigbee lámpatestek külön vezérlőegységgel rendelkeznek a működtető és a lámpatest között. A Touchlink párosításhoz tartsa a SMART+ Switch kapcsolót 1–5 cm távolságra a vezérlőegységtől.
3. Nyomja meg és tartsa lenyomva az alsó és a felső gombot legfeljebb 10 másodpercig. A SMART+ Switch Mini kapcsoló állapotjelző LED-je többször kék színnel villog. Engedje el a gombokat, amikor az állapotjelző LED már nem villog, és folyamatosan kék színnel világít.
4. A párosítás sikeres volt, ha az állapotjelző LED ismét kék színnel villog, és a megfelelő SMART+ Zigbee termék egyszer felvillan. Ha a párosítás nem sikerült, az állapotjelző LED pirosan villog, ebben az esetben kezdje elölről a 2. lépéssel.

5.2.3. HÁNY TERMÉK VEZÉRELHETŐ EGY SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓVAL A TOUCHLINK FUNKCIÓ HASZNÁLATÁVAL?

Egy SMART+ Zigbee kapcsolóval akár 10 kompatibilis SMART+ Zigbee terméket is vezérelhet.

5.2.4. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK KOMPATIBILIS RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee kapcsolóknak párosítási módban kell lenniük, és a párosítási ablaknak nyitva kell lennie a smart home rendszerben a SMART+ kapcsolók csatlakoztatásához:

a) A SMART+ Switch kapcsoló párosítása a rendszerrel:
1. Győződjön meg róla, hogy a SMART+ Switch akkuja megfelelően be van helyezve. Előfordulhat, hogy el kell távolítania az akkumulátorvédő csíkokat.
2. Egyszerre tartsa lenyomva a bal alsó és a jobb felső gombot. Az állapotjelző LED-nek folyamatosan kék színnel kell villognia, miközben a gombokat nyomva tartja.
3. 3 másodperc elteltével engedje el a gombokat. Az állapotjelző LED-nek rövid ideig többször kéken kell villognia, majd abba kell hagynia a villogást.
4. A SMART+ Switch kapcsolónak 30 másodpercen belül meg kell jelennie a smart home rendszerben.

b) A SMART+ Switch Mini párosítása a rendszerrel:
1. Győződjön meg róla, hogy a SMART+ Switch Mini akkuja megfelelően be van helyezve. Előfordulhat, hogy el kell távolítania az akkumulátorvédő csíkokat.
2. Egyszerre tartsa lenyomva a középső és a felső gombot. Az állapotjelző LED-nek folyamatosan zöld színnel kell villognia, miközben a gombokat nyomva tartja.
3. 3 másodperc elteltével engedje el a gombokat. Az állapotjelző LED-nek rövid ideig többször zölden kell villognia, majd abba kell hagynia a villogást.
4. A SMART+ Switch Mini kapcsolónak 30 másodpercen belül meg kell jelennie a smart home rendszerben.

A különböző rendszerekkel történő párosításukkal kapcsolatos részletes információkért tekintse át a gyártó utasításait vagy a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink).

5.3.1. MI A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK ALAPÉRTELMEZETT GOMBKIOSZTÁSA?

a) A SMART+ Switch alapértelmezett gombkiosztása:

- Bal alsó gomb: „röviden megnyomva” -> kikapcsolás, „hosszan megnyomva” -> fényerő csökkentése

- Jobb alsó gomb: „röviden megnyomva” -> melegebb színre állítás, „hosszan megnyomva” -> színhurok

- Bal felső gomb: „röviden megnyomva” -> bekapcsolás, „hosszan megnyomva” -> fényerő növelése

- Jobb felső gomb: „röviden megnyomva” -> hidegebb színre állítás, „hosszan megnyomva” -> színhurok

b) A SMART+ Switch Mini alapértelmezett gombkiosztása:

- Felső gomb: „röviden megnyomva” -> bekapcsolás, „hosszan megnyomva” -> fényerő növelése

- Középső gomb: „röviden megnyomva” -> 2700 K meleg fehérre váltás, „hosszan megnyomva” -> színhurok

- Alsó gomb: „röviden megnyomva” -> kikapcsolás, „hosszan megnyomva” -> fényerő csökkentése

5.3.2. MÓDOSÍTHATÓ A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK ALAPÉRTELMEZETT GOMBKIOSZTÁSA?

Igen, az OSRAM LIGHTIFY rendszer használatával. Egy SMART+ Switch kapcsolóban legfeljebb 8, egy SMART+ Switch Miniben pedig legfeljebb 6 különböző parancs tárolható. A kompatibilitással kapcsolatban további információk a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) találhatók.

5.3.3. MILYEN HOSSZÚ A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK AKKUMULÁTORÁNAK ÉLETTARTAMA?

A SMART+ Zigbee kapcsoló akkumulátorának élettartama akár három év is lehet normál használat mellett, ami körülbelül napi 25 kattintást jelent. Más vezeték nélküli hálózatok (pl. WiFi stb.) megléte és a vezérelt terméktől való nagyobb távolság csökkentheti az akkumulátor teljesítményét.

5.3.4. MILYEN SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK TALÁLHATÓK MEG A KÍNÁLATBAN, ÉS HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT?

A SMART+ Zigbee termékek áttekintését itt találja .

5.3.5. MI A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓK VEZETÉK NÉLKÜLI HATÓTÁVOLSÁGA?

SMART+ Zigbee kapcsolóink a Zigbee vezeték nélküli szabványt használják, amely a WiFi-hez hasonló vezeték nélküli frekvenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a rádióhullámok bizonyos mértékig áthatolnak a falakon. Az adott épületben használt építőanyagoktól és az olyan akadályoktól függően, mint például a falak, a jel bizonyos területeken gyengülhet. A jel továbbá nem hatol át az elektromosságot vezető anyagokból készült felületeken.

Ha a Zigbee-jel nem gyengül, a hatótávolság két SMART+ Zigbee termék között akár 30 méter is lehet. A Zigbee-jelet minden olyan SMART+ Zigbee termék megismétli, amely csatlakoztatva van az elektromos hálózathoz.

5.3.6. HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓKAT ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?

Az egyes SMART+ Zigbee kapcsolók anélkül állíthatók alaphelyzetbe (gyári beállítások) vagy konfigurálhatók újra, hogy a teljes smart home rendszer újratelepítése szükséges lenne:

a) A SMART+ Switch kapcsoló alaphelyzetbe állítása:

Nyomja meg és tartsa lenyomva a bal felső és a jobb alsó gombot legfeljebb 10 másodpercig. Az alaphelyzetbe állítás során az állapotjelző LED lassú ütemben többször zölden villog. A sikeres alaphelyzetbe állítás után a fény néhány másodpercig gyors ütemben zölden villog.

b) A SMART+ Switch Mini kapcsoló alaphelyzetbe állítása:

Nyomja meg és tartsa lenyomva a középső és az alsó gombot legfeljebb 10 másodpercig. Az alaphelyzetbe állítás során az állapotjelző LED lassú ütemben többször zölden villog. A sikeres alaphelyzetbe állítás után a fény néhány másodpercig gyors ütemben zölden villog.

5.4.1. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓ NEM MŰKÖDIK?

Az alábbi ellenőrző listát használva kizárhatja a gyakori hibaforrásokat. Ha a hibát nem sikerül orvosolnia, akkor ügyfélszolgálatunkkal közvetlenül a következő linken léphet kapcsolatba . Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget:

a) Az akkumulátor ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a kapcsoló csatlakozik az elektromos hálózathoz az akkumulátorán keresztül. Ezt úgy tesztelheti, hogy elindítja az alaphelyzetbe állítás vagy a Touchlink műveletet, és ellenőrzi, hogy az állapotjelző LED reagál-e.

b) Újraindítás:
Vegye ki az akkumulátort néhány másodpercre, majd helyezze vissza. Az újrakapcsolódás akár három percig is eltarthat.

Ha a kapcsoló továbbra sem csatlakozik, indítsa újra a smart home rendszert, az alkalmazást és az okostelefont/táblagépet.

c) A zavaró hatások csökkentése:
A SMART+ termékek működését számos különféle külső tényező befolyásolhatja. Próbálja a következőkkel kiküszöbölni a zavaró tényezőket:

- Csökkentse a távolságot a SMART+ Zigbee termék, az okostelefon vagy táblagép (ahol a smart home rendszer alkalmazása telepítve van) és a vezérlőegység vagy a rendszer következő Zigbee eszköze között.

- Kapcsolja ki a SMART+ termékek és a smart home rendszer közvetlen közelében lévő egyéb eszközöket, amelyek szintén 2,4 GHz-es frekvenciával működnek.

- Az elektromosságot vezető anyagokból készült felületek gátolhatják a ZigBee-jel továbbítását. Próbálja meg ezeket eltávolítani.

d) Az internet- és WiFi-kapcsolatok ellenőrzése:
Smart home rendszer használatakor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e működő internetkapcsolattal/csatlakozik-e az otthoni hálózathoz vagy WiFi-hez. Ehhez nyissa meg a smart home alkalmazást, és ellenőrizze, hogy az okostelefon vagy a kompatibilis eszköz, amelyet használ, ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz csatlakozik-e, mint maga a rendszer. Ellenkező esetben indítsa újra a WiFi-routert, és húzza ki a smart home rendszert legalább tíz másodpercre, majd dugja vissza az aljzatba.

e) Újbóli hozzáadás a rendszerhez:
Ez segíthet a SMART+ Zigbee kapcsoló alaphelyzetbe állításában, majd a rendszerhez történő újbóli hozzáadásban.

Először próbálja meg leválasztani a SMART+ Zigbee kapcsolót a smart home rendszerről a rendszerben használt alkalmazás segítségével. Ha ez nem orvosolja a problémát, a SMART+ termékeket az alkalmazás használata nélkül is alaphelyzetbe állíthatja – erről az 5.3.6. kérdésnél olvashat bővebben (HOGYAN LEHET A SMART+ ZIGBEE KAPCSOLÓKAT ALAPHELYZETBE ÁLLÍTANI?).

Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee kapcsolót a smart home rendszerhez.

f) E-mail-támogatás:
Ha a megvásárolt SMART+ Zigbee kapcsoló még mindig nem működik megfelelően, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

5.4.2. MIT TEHETEK, HA A PROBLÉMÁMRA A KORÁBBI VÁLASZOK NEM ADNAK MEGOLDÁST?

További segítségért olvassa el a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink). Ha továbbra sem kapott választ kérdésére, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

6. SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

6.1.1. MIRE VAN SZÜKSÉGEM A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK HASZNÁLATÁHOZ?

Egy smart home rendszerre, amely kompatibilis a SMART+ Zigbee mozgásérzékelőinkkel. Ezekhez a smart home rendszerekhez általában szükség van egy kompatibilis központra vagy hídra, a telepítéshez internetkapcsolatra és egy Android vagy iOS készülékre a megfelelő smart home alkalmazással. A SMART+ mozgásérzékelő jelenleg az alábbi rendszerekkel kompatibilis:

• Amazon Echo Plus integrált Zigbee központ

• OSRAM LIGHTIFY Gateway központ

• Qivicon/Telekom HomeBase

Az ilyen rendszerekről további információkat a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) talál.

6.1.2. ÖSSZE KELL SZERELNI A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐKET?

Minden SMART+ Zigbee mozgásérzékelő „plug & play” elven működik, így nem igényel összeszerelést.

6.1.3. HOGYAN SZERELHETŐK FEL/RÖGZÍTHETŐK A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK?

A SMART+ Zigbee mozgásérzékelő kétféleképpen rögzíthető. A mellékelt csavarokkal vagy ragasztószalaggal sík felületre vagy két, egymással derékszöget bezáró falra. Vegye figyelembe, hogy ha a mozgásérzékelőt ferde felületre szereli, az befolyásolhatja az érzékelő érzékelési mezőjét. A beépítéssel kapcsolatos további információk a csomagoláshoz mellékelt beépítési útmutatóban találhatók.

6.2.1. HOGYAN FRISSÍTHETŐK A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK?

A SMART+ Zigbee mozgásérzékelők a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők. Új firmware telepítéséhez SMART+ Zigbee mozgásérzékelőket valamelyik fentebb említett partnerünk olyan smart home rendszeréhez kell csatlakoztatni, amelynél engedélyezett a firmware-ünk telepítése. A firmware-frissítésekhez jelenleg engedélyezett rendszer az OSRAM LIGHTIFY és a Qivicon/Telekom Magenta SmartHome rendszer. A GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) további információkat talál arról, hogy az Ön által használt smart home rendszer valamelyik partnerünk rendszere-e, és támogatja-e a firmware frissítéseket.

6.2.2. VEZÉRELHETŐK A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK OKOSTELEFON, TÁBLAGÉP VAGY SMART HOME RENDSZER HASZNÁLATA NÉLKÜL?

A megfelelő működés érdekében a SMART+ Zigbee mozgásérzékelőket kompatibilis smart home rendszerben kell konfigurálni. Ezért a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő nem használható okostelefon vagy táblagép és smart home rendszer nélkül. További információk a smart home rendszereiről a GYIK 2. szakaszában (A SMART+ és partnereink) találhatók.

6.2.3. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK KOMPATIBILIS RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee mozgásérzékelőknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek a kompatibilis rendszerekhez. A SMART+ mozgásérzékelőt a legegyszerűbben a következőképpen állíthatja párosítási módba: ellenőrizze, hogy alaphelyzetben van-e, majd egyszerűen vegye ki és helyezze be újra az akkumulátort. Ha nem jár sikerrel, további információkat a 6.4.1. (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐ PÁROSÍTÁSA NEM SIKERÜL A SMART HOME RENDSZERREL?) vagy a 6.4.2. (MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐ NEM MŰKÖDIK?) kérdésnél talál. A különböző rendszerekkel történő párosításukkal kapcsolatos részletes információkért tekintse át a gyártó utasításait vagy a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink).

6.3.1. MILYEN SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK TALÁLHATÓK MEG A KÍNÁLATBAN, ÉS HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT?

A SMART+ termékek áttekintését itt találja.

6.3.2. MEKKORA A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK ÉRZÉKELÉSI TARTOMÁNYA?

A SMART+ Zigbee érzékelési tartománya elérheti a 4,5 m-t. Az érzékelési tartomány 100 fokos érzékelési szögben van korlátozva, amely a beépítési folyamat során módosítható.

6.3.3. HOGYAN BIZTOSÍTHATÓ A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK ÁRAMELLÁTÁSA?

A SMART+ Zigbee mozgásérzékelők akkumulátorral működnek, nincs szükségük áramellátásra.

6.3.4. MEKKORA A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK VEZETÉK NÉLKÜLI HATÓTÁVOLSÁGA?

SMART+ Zigbee mozgásérzékelőink a Zigbee vezeték nélküli szabványt használják, amely a WiFi-hez hasonló vezeték nélküli frekvenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a rádióhullámok bizonyos mértékig áthatolnak a falakon. Az adott épületben használt építőanyagoktól és az olyan akadályoktól függően, mint például a falak, a jel bizonyos területeken gyengülhet. A jel továbbá nem hatol át az elektromosságot vezető anyagokból készült felületeken.

Ha a Zigbee-jel nem gyengül, a hatótávolság két SMART+ Zigbee termék között akár 30 méter is lehet. A Zigbee-jelet minden olyan SMART+ Zigbee termék megismétli, amely csatlakoztatva van az adott hálózathoz.

6.3.5. HOGYAN ÁLLÍTHATÓK ALAPHELYZETBE A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK?

Az egyes SMART+ Zigbee mozgásérzékelők anélkül állíthatók alaphelyzetbe (gyári beállítások) vagy konfigurálhatók újra, hogy a teljes smart home rendszer újratelepítése szükséges lenne. Csak törölje a smart home rendszerből az adott mozgásérzékelőt. Manuálisan is alaphelyzetbe állíthatja. A SMART Zigbee mozgásérzékelő manuális alaphelyzetbe állításához legalább tíz másodpercig tartsa lenyomva az érzékelő szürke gombját.

6.4.1. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐ PÁROSÍTÁSA NEM SIKERÜL A SMART HOME RENDSZERREL?

SMART+ Zigbee mozgásérzékelőnk „plug & play” elven működik. Normális esetben a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő párosítása úgy lehetséges, hogy egyszerűen elindítja a smart home rendszerrel a párosítás folyamatát, majd csatlakoztatja a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő akkumulátorát.

Ha ez nem oldja meg a problémát, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Indítsa el a smart home rendszer párosítási folyamatát. A rendszerben meg kell nyílnia egy párosítási ablaknak, amelyben a Zigbee eszközök párosíthatók egymással.
2. Távolítsa el a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő akkumulátorát.
3. Tartsa lenyomva körülbelül 4 másodpercig a szürke gombot.
4. Helyezze be az akkumulátort, és 1 másodpercen belül engedje el a szürke gombot. Az állapotjelző LED-nek többször kéken kell villognia.
5. A SMART+ Zigbee mozgásérzékelő körülbelül 30 másodperc múlva meg kell jelennie a rendszerben.

6.4.2. MIT TEHETEK, HA A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐ NEM MŰKÖDIK?

Az alábbi ellenőrző listát használva kizárhatja a gyakori hibaforrásokat. Ha a hibát nem sikerül orvosolnia, akkor ügyfélszolgálatunkkal közvetlenül a következő linken léphet kapcsolatba . Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget:

a) Az áramellátás ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő csatlakozik az áramellátáshoz. Ellenőrizze, hogy az akkumulátor megfelelően van-e behelyezve és feltöltve. Ha elegendő a töltöttsége, zölden villog, ha mozgást érzékel.

b) Újraindítás:
Távolítsa el a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő akkumulátorát. Várjon néhány másodpercet, majd helyezze vissza.

c) A zavaró hatások csökkentése:
A SMART+ termékek működését számos különféle külső tényező befolyásolhatja. Próbálja a következőkkel kiküszöbölni a zavaró tényezőket:

- Csökkentse a távolságot a SMART+ Zigbee termék, az okostelefon vagy táblagép (ahol a smart home rendszer alkalmazása telepítve van) és a vezérlőegység vagy a rendszer következő Zigbee eszköze között.

- Kapcsolja ki a SMART+ termékek és a smart home rendszer közvetlen közelében lévő egyéb eszközöket, amelyek szintén 2,4 GHz-es frekvenciával működnek.

- Az elektromosságot vezető anyagokból készült felületek gátolhatják a ZigBee-jel továbbítását. Próbálja meg ezeket eltávolítani.

d) Az internet- és WiFi-kapcsolatok ellenőrzése:
Smart home rendszer használatakor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e működő internetkapcsolattal/csatlakozik-e az otthoni hálózathoz vagy WiFi-hez. Ehhez nyissa meg a smart home alkalmazást, és ellenőrizze, hogy az okostelefon vagy a kompatibilis eszköz, amelyet használ, ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz csatlakozik-e, mint maga a rendszer. Ellenkező esetben indítsa újra a WiFi-routert és a smart home rendszert.

e) Újbóli hozzáadás a rendszerhez:
Ez időnként segíthet a SMART+ Zigbee mozgásérzékelő alaphelyzetbe állításában, majd a rendszerhez történő újbóli hozzáadásban.

Először próbálja meg leválasztani a SMART+ Zigbee mozgásérzékelőt a smart home rendszerről a rendszerben használt alkalmazás segítségével. Ha ez nem orvosolja a problémát, a SMART+ termékeket az alkalmazás használata nélkül is alaphelyzetbe állíthatja – erről a 6.3.5. kérdésnél olvashat bővebben (HOGYAN ÁLLÍTHATÓK ALAPHELYZETBE A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐK?).

Ezután ismét hozzáadhatja a SMART+ Zigbee mozgásérzékelőt a smart home rendszerhez.

f) E-mail-támogatás:
Ha a megvásárolt SMART+ Zigbee mozgásérzékelő még mindig nem működik megfelelően, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

6.4.3. HOGYAN BIZTOSÍTHATÓ A SMART+ ZIGBEE MOZGÁSÉRZÉKELŐ MEGFELELŐ MŰKÖDÉSE?

Egy kompatibilis, működő smart gateway központ vagy híd szükséges ahhoz, hogy a smart home rendszerbe integrált mozgásérzékelő megfelelően és megbízhatóan működjön. Ezenkívül a környezeti vagy szobahőmérsékletnek legalább 3 °C-kal kell eltérnie az érzékelendő személy(ek) testhőmérsékletétől.

6.4.4. MIT TEHETEK, HA A PROBLÉMÁMRA A KORÁBBI VÁLASZOK NEM ADNAK MEGOLDÁST?

További segítségért olvassa el a GYIK 2. szakaszát (A SMART+ és partnereink). Ha továbbra sem kapott választ kérdésére, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt további segítséget.

A SMART+ és partnereink

1. Amazon Alexa

1.1.1. MELY AMAZON ALEXA ESZKÖZÖK KOMPATIBILISEK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

SMART+ Zigbee termékeink kompatibilisek a beépített Zigbee Gateway központtal rendelkező Amazon Echo eszközökkel. Minden más, integrált Zigbee Gateway központ nélküli Amazon Alexa eszköz esetében harmadik fél központja szükséges – például olyanok, amilyeneket partnereink biztosítanak. Segítségükkel SMART+ Zigbee termékeinket Amazon Alexa erőforrásokon keresztül csatlakoztathatja az Amazon Alexához.

1.1.2. HOGYAN PÁROSÍTHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKET EGY INTEGRÁLT ZIGBEE GATEWAY KÖZPONTTAL RENDELKEZŐ AMAZON ECHO ESZKÖZZEL?

A SMART+ Zigbee eszközöknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek. A SMART+ Zigbee termékeket a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee termékek első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak. Mielőtt SMART+ Zigbee termékét csatlakoztatná az elektromos hálózathoz, egyszerűen utasítsa Alexát, hogy keresse meg az eszközt Mondja azt, hogy „Discover my devices” vagy válassza ki az „Add Device” (Eszköz hozzádása) lehetőséget az Alexa alkalmazás „Devices” (Eszközök) részében. Az eszközök Amazon Alexával való párosításával kapcsolatban bővebben a megfelelő Amazon ügyfélszolgálati webhelyen olvashat.

1.1.3. HOGYAN PÁROSÍTHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKET EGY ZIGBEE GATEWAY KÖZPONT NÉLKÜLI AMAZON ALEXA ESZKÖZZEL?

A SMART+ Zigbee termékek egy külső rendszeren és az Amazon Alexa erőforráson keresztül is párosíthatók a beépített központtal nem rendelkező Amazon Alexa eszközökkel (ilyen például az Amazon Echo Dot). Egy SMART+ Zigbee termék és egy külső rendszer párosításához ellenőrizze, hogy a párosítandó termékek kompatibilisek-e egymással. A párosítási folyamatról részletes információkat a támogatási oldalon talál. Sikeres párosítás után nyissa meg az Amazon Alexa alkalmazást, és ugorjon a „Skills” (Erőforrások) menüponthoz. Itt megtalálja a választott külső rendszer erőforrásait. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az párosítási folyamat végrehajtásához. Ezt követően utasítsa Alexát, hogy keresse meg az eszközt. Mondja azt, hogy „Discover my devices” vagy válassza ki az „Add Device” (Eszköz hozzádása) lehetőséget az Alexa alkalmazás „Devices” (Eszközök) részében. Az eszközök Amazon Alexával való párosításával kapcsolatban bővebben a megfelelő Amazon ügyfélszolgálati webhelyen olvashat.

1.1.4. MELY SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK KOMPATIBILISEK AZ AMAZON ECHO PLUS VAGY AMAZON ECHO SHOW (2. GEN.-NÁL ÚJABB) SZOLGÁLTATÁSSAL?

Termékek Kompatibilitási állapot
SMART+ Zigbee fényforrások
SMART+ Zigbee lámpatestek
SMART+ Zigbee dugaljak
SMART+ Zigbee kapcsolók
SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

1.2.1. MILYEN FUNKCIÓK TALÁLHATÓK MEG AZ AMAZON ALEXA RENDSZERREL KOMBINÁLT SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKBEN?

Az Amazon Alexa rendszeren keresztül sokféle funkció érhető el SMART+ Zigbee termékeinkkel. A SMART+ Zigbee termékeket hangutasításokkal és az alkalmazáson vagy más vezérlőkön keresztül, például SMART+ mozgásérzékelőinkkel is vezérelheti. Számos egyéb lehetőség van otthona automatizálására, például az Amazon Alexa alkalmazáson keresztül kínált rutinok és egyéb intelligens funkciók használatával. További információkat az Amazon webhelyeken és az azokon elérhető ügyfélszolgálatokon talál.

1.3.1. AZ ÁLTALAM HASZNÁLT SMART HOME RENDSZER NINCS A FELSOROLTAK KÖZT. ETTŐL MÉG HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

Általánosságban elmondható, hogy a SMART+ Zigbee termékek kompatibilisek minden olyan smart home rendszerrel, amely Zigbee protokollt használ. A rendszerek gyártói által bevezetett korlátozások miatt azonban csak az itt felsorolt partnerek rendszereivel tudjuk biztosítani termékeink kompatibilitását és teljes funkcionalitását.

1.3.2. HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT AZ ALEXA SMART HOME RENDSZERRŐL?

További, bővebb információkat a megfelelő Amazon ügyfélszolgálati webhelyen olvashat.

2. OSRAM LIGHTIFY

2.1.1. MIRE VAN SZÜKSÉGEM A LIGHTIFY RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ?

Az OSRAM LIGHTIFY rendszer használatához meg kell vásárolnia az OSRAM Lightify központot (gateway). Enélkül nem fogja tudni használni az OSRAM LIGHTIFY alkalmazást SMART+ Zigbee termékeinkkel. A további rendszerkövetelményekről az OSRAM LIGHTIFY támogatási oldalán olvashat .

2.1.2. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A LIGHTIFY RENDSZERHEZ?

Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy a LIGHTIFY rendszer legfrissebb verziója van telepítve a megfelelő funkciókkal. Az új SMART+ Zigbee termékek integrálásához egyszerűen nyomja meg a LIGHTIFY alkalmazás „Devices” (Eszközök) képernyő jobb felső sarkában található „+” gombot, és kövesse az alkalmazás utasításait. A termékek csatlakozásának beállítása akár három percig is eltarthat. További információkat az OSRAM LIGHTIFY támogatási oldalán olvashat.

2.1.3. HOL TALÁLOM A QR-KÓDOT, AMELY A LIGHTIFY ALKALMAZÁS ÜZEMBE HELYEZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES?

A Lightify alkalmazás QR-kód beolvasását kéri a rendszer üzembe helyezéséhez. Ez a QR-kód csak az OSRAM LIGHTIFY központ (gateway) hátulján látható. Más QR-kódok (a SMART+ Zigbee vagy Bluetooth termékeinken megtalálható QR-kódok) nem alkalmasak az OSRAM Lightify alkalmazás aktiválásához.

2.1.4. MELY SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK KOMPATIBILISEK AZ OSRAM LIGHTIFY RENDSZERREL?

Termékek Kompatibilitási állapot
SMART+ Zigbee fényforrások
SMART+ Zigbee lámpatestek
SMART+ Zigbee dugaljak
SMART+ Zigbee kapcsolók
SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

2.2.1. HÁNY SMART+ ZIGBEE TERMÉKET ADHATOK HOZZÁ A LIGHTIFY RENDSZERHEZ?

Akár 50 SMART+ Zigbee terméket is csatlakoztathat a LIGHTIFY rendszerhez. A SMART+ kapcsolók maximális száma 15-re, a SMART+ mozgásérzékelők maximális száma pedig 10-re van korlátozva OSRAM LIGHTIFY rendszerenként.

2.2.2. HOGYAN FRISSÍTHETŐK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A LIGHTIFY RENDSZERBEN?

A SMART+ Zigbee termékek a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők.

Így telepítheti az új firmware-frissítéseket:

Először ellenőrizze, hogy az OSRAM LIGHTIFY központ (gateway) be van-e dugva, csatlakozik-e az internethez és zöld színnel világít-e. A SMART+ termékekhez újonnan elérhető firmware-t a LIGHTIFY alkalmazás Settings (Beállítások) >> System Update (Rendszerfrissítés) szolgáltatással ingyenesen beszerezheti. A fényforrások és lámpatestek firmware-jének frissítése előtt először minden esetben a LIGHTIFY Gateway központot frissítse. A frissítés eltarthat néhány percig. A LIGHTIFY alkalmazás rendszerfrissítési képernyőjén a töltöttség sáv jelzi a frissítés állapotát. Kérjük, ne kapcsolja ki a központot (gateway) vagy a SMART+ Zigbee termékeket, amíg a frissítés zajlik.

2.3.1. AZ ÁLTALAM HASZNÁLT SMART HOME RENDSZER NINCS A FELSOROLTAK KÖZT. ETTŐL MÉG HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

Általánosságban elmondható, hogy a SMART+ Zigbee termékek kompatibilisek minden olyan smart home rendszerrel, amely Zigbee protokollt használ. A rendszerek gyártói által bevezetett korlátozások miatt azonban csak az itt felsorolt partnerek rendszereivel tudjuk biztosítani termékeink kompatibilitását és teljes funkcionalitását.

2.3.2. HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT AZ OSRAM LIGHTIFY RENDSZERRŐL?

További, bővebb információkat a OSRAM LIGHTIFYtámogatási oldalán olvashat.

3. Telekom Magenta SmartHome/Qivicon

3.1.1. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A TELEKOM MAGENTA SMARTHOME RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee eszközöknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek. A SMART+ Zigbee termékeket a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee termékek első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak. Keresse meg a Magenta SmartHome alkalmazásban a párosítási képernyőt, és kövesse lépésről lépésre az asszisztens utasításait a SMART+ Zigbee termék kiválasztásához. Az asszisztens részletes tájékoztatást ad a termék párosításának folyamatáról. További információkat a Telekom Magenta SmartHome támogatási oldalán olvashat, vagy a Magenta-közösségben talál .

3.1.2. MELY SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK KOMPATIBILISEK A TELEKOM MAGENTA SMARTHOME RENDSZERREL?

Termékek Kompatibilitási állapot
SMART+ Zigbee fényforrások
SMART+ Zigbee lámpatestek
SMART+ Zigbee dugaljak
SMART+ Zigbee kapcsolók
SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

3.2.1. HOGYAN KONFIGURÁLHATÓK A SMART+ KAPCSOLÓK GOMBJAI?

A SMART+ Switch kapcsoló gombjai nem rendelkeznek alapértelmezett konfigurációval a Telekom Magenta SmartHome rendszerben. Ezért azokat az alkalmazás „hangulatok” funkcióján keresztül kell konfigurálni. Vegye figyelembe, hogy ezt a funkciót a Magenta SmartHome alkalmazás 5.2-es verziójában vezették be. Ha a Magenta SmartHome alkalmazás korábbi verzióját használja, további információkat a támogatási oldalon olvashat, vagy a Magenta-közösségben talál .

1. Adja hozzá SMART+ Switch kapcsolót a rendszerhez a Magenta SmartHome alkalmazásban leírtak szerint.
2. Navigáljon a „hangulatok” menüpontra, és hozzon létre egy új jelenetet.
3. Válassza ki azokat az eszközöket, amelyeket a SMART+ Switch négy gombjának egyikével kíván vezérelni, és állítsa be a kívánt beállítást, amelyet az adott gomb megnyomásával szeretne kiváltani.
4. Csatlakoztassa a SMART+ Switch kapcsolót a Magenta SmartHome alkalmazásban leírtak szerint a hangulathoz, és kövesse a kapcsoló kívánt gombjának kiválasztására vonatkozó utasításokat.
5. A művelet befejezése után a kiválasztott gombbal beállítható a kiválasztott hangulat.

Vegye figyelembe, hogy a SMART+ Switch hosszú gombnyomás funkcióját – ahogyan az OSRAM LIGHTIFY rendszerben működik – a Telekom Magenta SmartHome rendszer nem támogatja. Ezért a SMART+ Switch kapcsoló esetében a Magenta SmartHome alkalmazásban csak 4 különböző parancs tárolására van lehetőség.

3.2.2. HOGYAN FRISSÍTHETŐK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A MAGENTA SMARTHOME ALKALMAZÁSBAN?

A SMART+ Zigbee termékek a használhatóság javítása és új funkciók hozzáadása céljából ingyenes firmware-frissítésekkel frissíthetők. Ha a Magenta SmartHome alkalmazásban frissítés érhető el, az alkalmazás értesítést küld. A frissítés az adott értesítés kiválasztásával és az alkalmazás által megadott lépéseket követve indítható el. Kérjük, ne kapcsolja ki a központot (gateway) vagy a SMART+ Zigbee termékeket, amíg a frissítés zajlik.

3.3.1. AZ ÁLTALAM HASZNÁLT SMART HOME RENDSZER NINCS A FELSOROLTAK KÖZT. ETTŐL MÉG HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

Általánosságban elmondható, hogy a SMART+ Zigbee termékek kompatibilisek minden olyan smart home rendszerrel, amely Zigbee protokollt használ. A rendszerek gyártói által bevezetett korlátozások miatt azonban csak az itt felsorolt partnerek rendszereivel tudjuk biztosítani termékeink kompatibilitását és teljes funkcionalitását.

3.3.2. HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A TELEKOM MAGENTA SMARTHOME RENDSZERRŐL?

A Telekom Magenta SmartHome rendszerről további információkat a támogatási oldalon olvashat, vagy a Magenta-közösségben talál .

4. Samsung SmartThings

4.1.1. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A SAMSUNG SMARTTHINGS RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee eszközöknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek. A SMART+ Zigbee termékeket a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee termékek első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak. Az eszköz párosításához kövesse a Samsung SmartThings alkalmazás utasításait. Ehhez meg kell nyitni a SmartThings rendszer párosítási ablakát, és csatlakoztatni kell a SMART+ Zigbee termékeket az elektromos hálózathoz. További információkat a rendszer támogatási oldalán olvashat .

4.1.2. MELY SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK KOMPATIBILISEK A SAMSUNG SMARTTHINGS RENDSZERREL?

Termékek Kompatibilitási állapot
SMART+ Zigbee fényforrások
SMART+ Zigbee lámpatestek
SMART+ Zigbee dugaljak
SMART+ Zigbee kapcsolók
SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

4.2.1. AZ ÁLTALAM HASZNÁLT SMART HOME RENDSZER NINCS A FELSOROLTAK KÖZT. ETTŐL MÉG HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

Általánosságban elmondható, hogy a SMART+ Zigbee termékek kompatibilisek minden olyan smart home rendszerrel, amely Zigbee protokollt használ. A rendszerek gyártói által bevezetett korlátozások miatt azonban csak az itt felsorolt partnerek rendszereivel tudjuk biztosítani termékeink kompatibilitását és teljes funkcionalitását.

4.2.2. HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A SAMSUNG SMARTTHINGS RENDSZERRŐL?

A Samsung SmartThings rendszerről további információkat a támogatási oldalon olvashat .

5. SCHWAIGER HOME4YOU

5.1.1. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A SCHWAIGER HOME4YOU RENDSZERHEZ?

A SMART+ Zigbee eszközöknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek. A SMART+ Zigbee termékeket a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee termékek első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak. Az eszköz párosításához kövesse a SCHWAIGER HOME4YOU alkalmazás utasításait. Ehhez meg kell nyitni a SCHWAIGER HOME4YOU rendszer párosítási ablakát, és csatlakoztatni kell a SMART+ Zigbee termékeket az elektromos hálózathoz. További információkat a rendszer támogatási oldalán olvashat vagy a videóblogban talál.

5.1.2. MELY SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK KOMPATIBILISEK A SCHWAIGER HOME4YOU RENDSZERREL?

Termékek Kompatibilitási állapot
SMART+ Zigbee fényforrások
SMART+ Zigbee lámpatestek
SMART+ Zigbee dugaljak
SMART+ Zigbee kapcsolók
SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

5.2.1. AZ ÁLTALAM HASZNÁLT SMART HOME RENDSZER NINCS A FELSOROLTAK KÖZT. ETTŐL MÉG HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

Általánosságban elmondható, hogy a SMART+ Zigbee termékek kompatibilisek minden olyan smart home rendszerrel, amely Zigbee protokollt használ. A rendszerek gyártói által bevezetett korlátozások miatt azonban csak az itt felsorolt partnerek rendszereivel tudjuk biztosítani termékeink kompatibilitását és teljes funkcionalitását.

5.2.2. HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A SCHWAIGER HOME4YOU RENDSZERRŐL?

A SCHWAIGER HOME4YOU rendszerről további információkat a támogatási oldalon olvashat vagy a videóblogban talál.

6. Bosch Smart Home

6.1.1. HOGYAN CSATLAKOZTATHATÓK A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK A BOSCH SMART HOME RENDSZERHEZ?

Az eszköz párosításához kövesse a Bosch Smart Home alkalmazás utasításait. A SMART+ Zigbee eszközöknek párosítási módban kell lenniük ahhoz, hogy csatlakoztathatók legyenek. A SMART+ Zigbee termékeket a legegyszerűbben úgy párosíthatja, ha alaphelyzetbe állítja, majd csatlakoztatja őket az elektromos hálózathoz. A SMART+ Zigbee termékek első bekapcsoláskor automatikusan párosítási módban vannak.

A SMART+ Zigbee termékek Bosch Smart Home rendszerrel történő párosításáról részletes információkat a támogatási oldalon olvashat .

6.1.2. MELY SMART+ ZIGBEE TERMÉKEK KOMPATIBILISEK A BOSCH SMART HOME RENDSZERREL?

A Bosch Smart Home rendszerben a SMART+ Zigbee termékek párosítása csak a terméken vagy a telepítési útmutatóban található QR-kód beolvasásával lehetséges. Ezért csaka Zigbee 3.0termékek kompatibilisek, hiszen csak ezeken van QR-kód, amely csatlakoztatható a Bosch Gateway központhoz. A régebbi,Zigbee Light Linktermékek nem kapcsolhatók össze a rendszerrel

A Bosch Smart Home kompatibilitási listája ezen a hivatkozáson érhető el.

További információk aa Zigbee 3.0ésa Zigbee Light Linkprotokollról a GYIK 1. szakaszában (SMART+ Zigbee termékek) olvashatók. Ha bármilyen más kérdése van a kompatibilitással kapcsolatban, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz .

Termékek Kompatibilitási állapot
SMART+ Zigbee fényforrások
SMART+ Zigbee lámpatestek
SMART+ Zigbee dugaljak
SMART+ Zigbee kapcsolók
SMART+ Zigbee mozgásérzékelő

6.2.1. AZ ÁLTALAM HASZNÁLT SMART HOME RENDSZER NINCS A FELSOROLTAK KÖZT. ETTŐL MÉG HASZNÁLHATOM A SMART+ ZIGBEE TERMÉKEKKEL?

Általánosságban elmondható, hogy a SMART+ Zigbee termékek kompatibilisek minden olyan smart home rendszerrel, amely Zigbee protokollt használ. A rendszerek gyártói által bevezetett korlátozások miatt azonban csak az itt felsorolt partnerek rendszereivel tudjuk biztosítani termékeink kompatibilitását és teljes funkcionalitását.

6.2.2. HOL TALÁLOK TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A BOSCH SMART HOME RENDSZERRŐL?

A Bosch Smart Home rendszerről további információkat a támogatási oldalon olvashat .

Megosztás közösségi oldalon