Professzionális
Ország

Emelje ki fénnyel

Hogyan éri el, hogy a vintage megjelenésű világítás illeszkedjen otthonában számos különböző modern környezethez? Ez egy igazi kihívás. Egy olyan kihívás, amelyet az Edition 1906 az egyszerűségével képes leküzdeni – nemcsak stílusában, de funkcióiban is.

A felszerelés illusztrációja

Edition 1906 fényforrásokból és világítótestekből szükségtelen figyelemfelkeltés és felhajtás nélkül áramlik a vonzerő. Stílusuk ipari jellegű, de használat közben ennél sokkal többet adnak, úgy tervezték őket, hogy tiszta funkcionalitást és gyakorlatiasságot nyújtsanak. Ha a forma valóban követi a funkciót, a világítás képes kiemelni minden lakótér bármely jellegzetességét, amivel megadja az áhított vintage-érzést.

Az Edition 1906 fényforrások és világítótestek képesek kialakítani egy butikhotel egyedi megjelenését, vagy egy rusztikus pékség kézműipari légkörét. Ugyanilyen könnyedén függhetnek Ön fölött egy barokk bárban, vagy időzhetnek egy stílusos divatüzlet légterében. Vagy csak egyszerűen egyfajta mesterkéletlen jelleget kölcsönöznek nappalijának. Bármilyen környezetbe is kerüljenek, az egyszerűségük jól fogja azt szolgálni. Világítás, ami csak finoman árnyal, mégis észreveteti magát.

Világítás, bárhol is legyen rá szükség

A világítás valódi szépsége nem abban rejlik, hogy mi van megvilágítva, hanem abban, hogy hol. A hangulat megteremtésében az emberek kreatív szabadságra vágynak. Kell nekik a rugalmasság, hogy egyedivé tehessék a dizájnt. Az egyik megközelítés egy szoba stílusának megadására a világítással kezdődik. De a lehetőségek tárháza még ennél is szélesebb, ha a fényforrásokat irányítottan lehet elrendezni a szobában. A hagyományos világítási rendszerek nem mindig adják meg ezt a szabadságot. Ahogy az Edition 1906 tervezője, Gregor Faubel mondja: „Mindenki ismeri a problémát: szeretné, hogy a világítótest egy adott helyen legyen, de a kivezetés máshol van. Az egyik lehetőség egy kalandos házi készítésű megoldás. Vagy csak egyszerűen szerezze be a PenduLumot.”

Az Edition 1906 PenduLum világítótest selyemfényű alumíniumfoglalattal rendelkezik, ami egy hosszú, textilbevonatú huzalon lóg. Azonban a hozzá tartozó, ránézésre egyszerűnek tűnő kiegészítőkkel: két alumíniumgyűrűvel és egy darab acélhuzallal adhat életet az elrendezésnek.

Itt kezdődik a szórakozás: ezen alkatrészek segítségével a felszerelési lehetőségek teljes világa nyílik meg. A konzolos, a ferde, a fürtös és az orsó: csak néhány ennek a sokoldalú vintage-zsenialitásnak az elképzelhető felszerelési módjai közül. Legyen szó egy termékről vagy többről, az acélhuzal pórázként viselkedik, amit a foglalatra vagy a huzalon lévő gyűrűre lehet rögzíteni, majd ezután a mennyezeti gyűrűre, ami rögzítési pontként viselkedve lehetővé teszi annak eldöntését, hogy hol és mit szeretne megvilágítani. Ami eddig „csak egy vezeték” volt, most már önálló funkciókkal bír. Többé nem köti a kivezetés esetleges helye: ezek a retró világítótestek szabadságot, rugalmasságot és önkifejezési lehetőséget adnak Önnek.

Megosztás közösségi oldalon