GLOWdim: melegebb és otthonosabb LED-színhőmérséklet a 2000 Kelvinre történő szabályzással

Már jelenleg is különösen otthonos, meleg fehér fényt érhetünk izzószálas vagy halogénlámpák fényerejének melegebb színre történő szabályzásával. Az OSRAM GLOWdim-technológiája segítségével a népszerű meleg fehér fényt ezentúl kitűnően elérhetjük


korszerű, hatékony LED-fényforrásokkal is. Az élenjáró LED-technológiát építettük be egy új termékcsaládba, a „GLOWdim” tagjaiba. Itt a fény kikeveréséhez különböző LED-eket használhatunk eltérő színhőmérséklettel annak függvényében, hogy milyen állásban van a fényerőszabályzó.


GLOWdim termékek

A fényerőszabályzó használata nélkül meleg fehér fénnyel (2700 Kelvin) világítanak. A GLOWdim-hatás eléréséhez fokozatmentesen szabályozhatók egészen a kiemelkedően meleg fehérig (2000 Kelvin). Különleges tulajdonságuk, hogy a színvisszaadási-indexük (Ra, CRI) 80-nál is magasabb, még ilyen alacsony színhőmérséklet esetén is.

Átfogó GLOWdim-választék

A GLOWdim-technológia bemutatásával az OSRAM már jelenleg is átfogó választékot nyújt otthoni vagy szállodákban és éttermekben való felhasználásra. A választékot a Classic A (E27-es foglalat, opál búra), a Classic B (E14-es foglalat, opál búra), valamint a 48 wattos fényforrások kiváltására szolgáló PAR16 spot (GU10 foglalat) és a 33 wattosak kiváltására szolgáló MR16 spot (GU5.3 foglalat) alkotja. Így biztosítja a termékcsalád a fényforrások könnyű kiváltását a leggyakoribb felhasználási módok és kombinációk esetén.


Fényerőszabályzó-kompatibilitás

Az OSRAM még a fényerőszabályzó-kompatibilitás területén is a lehető legszélesebb körű kombinációkat teszi lehetővé. Minden GLOWdim-fényforrást úgy terveztünk és teszteltünk, hogy a legelterjedtebb belépő- vagy kilépőfázisú, univerzális, sőt még a DALI fényerőszabályzókkal is működjön. Mindez lényegesen nagyobb szabályozhatóságot tesz lehetővé, mint a versenytársak hasonló termékei. A jobb oldalon találhatók a részletes kompatibilitási listák.


Jelentős energiamegtakarítás a GLOWdim segítségével

A hasonló izzószálas vagy halogén fényforrásokhoz képest a GLOWdim-fényforrásokkal akár 90%-os energiamegtakarítás érhető el, így ezzel az A+ energiaosztályba tartoznak. Akár 25 000 órás élettartamával és 5 éves OSRAM garanciájával az energia- és karbantartási költségek jelentősen csökkenthetők.


eKatalógus