Újrahasznosítás


Ahol csak lehetséges, elkerüljük a hulladék képződését. A lámpák csak minimális mennyiségű, a környezetre káros anyagokat tartalmaznak, nem használunk felesleges csomagolóanyagot. Folyamatosan fejlesztjük termékeinket, hogy azok újrahasznosíthatók legyenek. Az új termékek fejlesztésekor csökkentjük a káros anyagok mennyiségét, vagy ha lehetséges, ártalmatlan anyagokkal helyettesítjük őket.

Az újrahasznosítás elvei

A fénycsövek és a kisülőlámpák kis mennyiségben tartalmazhatnak higanyt és értékes nyersanyagokat, pl. ritka földfémeket. A LED-es lámpák és világítótestek is tartalmaznak értékes nyersanyagokat, valamint elektronikus alkatrészeket. Ezért ezeket a termékeket ne dobjuk a szemétbe, külön kell gyűjteni őket, és a WEEE direktíva értelmében megfelelően és biztonságosan kell őket újrahasznosítani vagy ártalmatlanítani.


Jogi szabályozás

Az EU 2002/96 /EK irányelve (WEEE : Waste Electrical and Electronic Equipment) Villamos és elektronikus hulladákok) adja a keretét Európában a régi lámpák begyűjtésének és újrahasznosításának.


Gyakolati szempontok

A lámpák ideálisan újrahasznosíthatók: a lámpák alkatrészeinek több mint 90%-a újra használható.