Gyakori karrierkérdések

Hogyan jelentkezhetek a LEDVANCE egyik állására?

  • Csak küldje el pályázatát a jelentkezési felületünkön. Ahhoz, hogy ezt megtegye, először egy felhasználói fiókot kell létrehoznia, majd olvassa és fogadja el az adatvédelmi szabályzatunkat, végül pedig regisztráljon új felhasználóként.
  • Jelentkezhet állandó munkaviszonyú állásra, szakmai gyakorlatainkra, szakdolgozati és gyakornoki képzési pozícióinkra.
  • Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket a jelentkezési rendszerünkben vagy válassza az automatikus kitöltés szolgáltatást (az önéletrajzából vagy LinkedIn-profiljából történő adatátvitelt).
  • Mindemellett szeretnénk arra is megkérni, hogy töltse fel német vagy angol nyelvű önéletrajzát egy rövid motivációs levéllel együtt.
  • Bátran csatolja a legfontosabb bizonyítványait és referenciáit is.
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak az online jelentkezési felületen keresztül benyújtott jelentkezéseket vesszük figyelembe.


Miért szükséges felhasználói fiókot létrehoznom?

A profiladatait csak egyszer kell megadnia felhasználói fiókjához. Azzal, hogy a jelentkezését egy felhasználói fiókon keresztül adja le, további pozíciókra való jelentkezéskor már nem kell ezeket az adatokat újra és újra megadnia. A fiókja azt is lehetővé teszi, hogy elmentse az Önt érintő állásokat, kezelje jelszavát és profilját, törölje profilját vagy munkaközvetítőt hozzon létre. A felhasználói fiókja segítségével automatikus értesítést kap majd olyan új állásajánlatokról, amelyek az Ön profiljába illenek.


Mennyi időt vesz igénybe az online jelentkezés?

Általában egy felhasználói fiók és egy jelölti profil létrehozása nem fog tovább tartani 15–20 percnél. Miután létrehozta fiókját, egy állásjelentkezés legfeljebb egy-két percet vesz majd igénybe. Ehhez nem kell mást tennie, mint profilját hozzárendelni egy állásajánlathoz. Mielőtt ezt megtenné, kérjük, gondoskodjék arról, hogy a profiljában szereplő adatok továbbra is naprakészek legyenek.


Hogyan tudok további dokumentumokat feltölteni?

Kattintson a „Mellékletek” gombra, hogy elvégezze akár 25, egyenként legfeljebb öt megabyte méretű fájl hozzáadását (pl. motivációs levél, önéletrajz, bizonyítványok, referenciák stb.).


A karrieroldalon közzétett állások mind betöltetlenek?

Mivel a karrieroldalunk állásajánlatait folyamatosan frissítjük, biztos lehet abban, hogy az ott meghirdetett pozíciók továbbra is betöltetlenek.


Egynél több pozíció is érdekel. Elegendő csak egy jelentkezést beadnom?

Először létrehozhat egy általános jelölti profilt, és azt később bármikor hozzárendelheti egy konkrét állásajánlathoz. Ez biztosítja, hogy csak egyszer kelljen megadnia az adatait és feltölteni a mellékleteket ahhoz, hogy később tetszőleges számú jelentkezéshez használhassa őket.


Jelenleg nem találok számomra megfelelő pozíciót az állásplatformon. Van értelme önkéntes jelentkezést beadni?

Igen, természetesen van. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, hozza létre jelölti profilját a jelentkezési felületünkön. Munkaerő-toborzással foglalkozó kollégáink arra használják ezt a felületet, hogy megfelelő jelölteket keressenek, majd felvegyék velük a kapcsolatot. Ezenfelül az érdeklődő jelöltek az állásértesítő szolgáltatásunkra való feliratkozással biztosíthatják, hogy értesítést kapjanak az új állásokról.


Akkor is jelentkezhetek további állásokra, miután egy esetben visszautasították a jelentkezésemet?

Meglévő profilját nyugodtan használhatja arra, hogy további állások jelentkezzen, amikor csak szeretné.


Felvehetem közvetlenül a kapcsolatot a munkaerő-felvételért felelős vezetővel?

Sajnos nem lehetséges előre közvetlenül felvenni a kapcsolatot a felvételért felelős vezetővel. Kérjük, értse meg, hogy először a megfelelő jelentkezésének be kell érkeznie hozzánk. Ha a profilja érdekesnek tűnik, felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a további lépéseket, elvégezzünk egy telefonos interjút és megbeszéljünk egy időpontot, amikor találkozhatunk.


Milyen dokumentumok leadása kötelező minden esetben?

Az önéletrajz beadása kötelező. Motivációs levél csatolása nem feltétlenül szükséges. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy motivációs levelét, kapcsolódó bizonyítványait, illetve referenciáit is töltse fel.


A jelentkezési adataimat mennyi ideig tárolja a rendszer adatbázisa?

A legutóbbi bejelentkezés után az adatait hat hónapig őrizzük meg, összhangban az adatvédelmi szabályzatunkban foglaltakkal. Ez az időszak minden egyes alkalommal újrakezdődik, amikor ismét bejelentkezik és ellenőrzi profilját. A hat hónapos időszak lejárta előtt időben küldünk Önnek egy e-mail-értesítőt arról, hogy bejelentkezés hiányában törölni fogjuk a profilját.


El tudom menteni a félkész online jelentkezésemet?

Igen, bármikor! Csak kattintson a „Mentés” gombra (az online jelentkezési oldal bal alsó sarkában). A jelentkezési folyamat további folytatásához látogasson el az állásplatformra, kattintson a „Bejelentkezés” gombra (a jobb felső sarokban), adja meg a fiókja adatait, majd kattintson a nevére a jobb felső sarokban. Profilkitöltésének befejezéséhez, vagy az adatmódosításhoz a megnyíló legördülő menüben kattintson a „Profil” lehetőségre.


Amikor állásjelentkezőként módosítom adataimat a „Profilom” oldalon, azzal a korábban beadott jelentkezésem adatait is frissítem?

Igen, az elvégzett módosítások minden jelentkezésében frissülni fognak. A rendszer értesíteni fogja a toborzással foglalkozó munkatársunkat, hogy módosította profilját. Ez minden későbbi kiegészítésére és módosított mellékletre vonatkozik.


Miért szükséges elfogadnom egy adatvédelmi nyilatkozatot?

Az adatvédelem kiemelkedően fontos a LEDVANCE számára. Rendkívül fontos ezért számunkra, hogy tájékoztassuk adatainak kezelési módjáról.


Hogyan tudok állásértesítést beállítani?

Amikor létrehozza profilját, megadhatja, hogy milyen állások iránt érdeklődik. Ezután jelölje be a „Profil” lap alján található négyzetet, hogy e-mail-értesítést kapjon minden esetben, amikor megfelelő állást hirdetünk meg.


A LEDVANCE milyen lehetőségeket kínál nemzetközi főiskolai és egyetemi végzős hallgatóknak, hogy az Önök cégénél kezdhessék meg pályafutásukat?

A LEDVANCE nagyszerű lehetőségeket nyújt azoknak a nemzetközi pályakezdőknek, akik végzettségüket műszaki vagy tudományos területen szerezték meg. A német nyelv megfelelő ismerete természetesen előnyt jelent.


Melyek azok a főbb végzettségi profilok, amelyeket a LEDVANCE keres?

Mivel a LEDVANCE technológiai vállalat, ezért elsősorban műszaki – többek között villamosmérnöki, kommunikációs mérnöki, mechatronikai, valamint más tudományos vagy mérnöki – végzettségű munkatársakat keresünk. Ha már van szakmai tapasztalata a digitalizáció, az okosotthonok (Smart Home), az e-kereskedelem, vagy általánosságban a világítástechnikai ipar területén, akkor különösen nagy örömmel vesszük érdeklődését.


Milyen nyelvtudásra van szükségem, hogy sikeres jelentkezést adjak be a LEDVANCE vállalatnak?

A LEDVANCE állásainak betöltéséhez az angol kiváló ismeretére, és legalább jó némettudásra van szükség.


Kihez fordulhatok, ha az online jelentkezésem során technikai problémába ütközöm?

Csak küldjön egy e-mailt a hr-taleo-support@LEDVANCE.com címre, amiben leírja a technikai problémáját. Azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy az erre a címre leadott jelentkezést nem vehetjük figyelembe a kiválasztási folyamat során.


Dolgozhatok a diplomamunkámon a LEDVANCE-nél?

A LEDVANCE minden vállalati területen lehetőséget nyújt az alap- és mesterképzési diplomamunkák elkészítéséhez. A vállalati terület természetes az adott témakör függvénye.

A jelenlegi betöltetlen állásokkal kapcsolatos további részletekért keresse fel állásplatformunkat.


Németországon kívül is van arra lehetőség, hogy a LEDVANCE-nél dolgozzak a diplomamunkámon?

Elméletileg igen. Ahhoz, hogy más országban dolgozhasson a szakdolgozatán, előfeltételként sikeresen el kell végeznie egy németországi helyszínen töltött, több hónapos hallgatói gyakornoki programot.


A LEDVANCE nyújt pénzügyi javadalmazást a szakdolgozati munkáért?

Igen, a javadalmazás mértéke a szakdolgozatoknál megszokott piaci árakhoz igazodik.


Milyen vállalati területeken nyújt pozíciókat a LEDVANCE a hallgatói gyakornoki és diákmunkaprogramok részére?

A LEDVANCE szinte minden területén vannak gyakornoki programjaink és diákmunka-lehetőségeink.


Jelentkezhetek hallgatói gyakornoknak a LEDVANCE-hez Németországon kívül is?

A LEDVANCE más országokban is kínál néhány gyakornoki lehetőséget.


Melyek a hallgatói gyakornokság előfeltételei a LEDVANCE-nél?

A vállalatunk tevékenységébe való mélyebb betekintés érdekében létfontosságú, hogy legalább hat hetet töltsön nálunk. Mindemellett bizonyítania kell, hogy a vonatkozó terület iránt nagy érdeklődést mutat, és megfelelő alaptudása is van az adott szakterületen. Egyetemi/főiskolai hallgatói jogviszonya szintén fontos előfeltétel.


A LEDVANCE milyen javadalmazást fizet a gyakornokhallgatóinak?

A javadalmazás mértéke a gyakornokhallgatók esetében megszokott piaci árakhoz igazodik.


Általában milyen hosszúságúak a LEDVANCE szakmai gyakorlatai?

Az egyetemi/főiskolai tanulmányok keretein belüli kötelező gyakorlat az érvényes szabályozásnak megfelelő hosszúságú (általában négytől hat hónapig tart). Az önkéntes szakmai gyakorlatok nyolc héttől legfeljebb három hónapig tarthatnak.


Végezhetem a PhD-kutatói munkámat a LEDVANCE-nél?

Alkalmanként a LEDVANCE biztosít PhD-munkákhoz pozíciókat, elsősorban a vállalatunk műszaki területein.

A jelenleg elérhető PhD-kutatási lehetőségek megtekintéséhez látogasson el állásplatformunkra.


Munkavállaló diákként milyen vállalati területeken kapcsolódhatok be a LEDVANCE munkájába?

A LEDVANCE számos területen nyújt lehetőséget munkavállaló diákoknak.

A jelenlegi betöltetlen, diákoknak fenntartott állásokkal kapcsolatos további részletekért keresse fel állásplatformunkat.


Melyek a diákként történő munkavállalás előfeltételei a LEDVANCE-nél?

A vállalatunk tevékenységébe való mélyebb betekintés érdekében létfontosságú, hogy legalább hat hetet töltsön nálunk. További előfeltétel az egyetemi/főiskolai hallgatói jogviszony.


Vonatkozik jelentkezési határidő a munkavállaló diákként történő jelentkezésre?

Nem, ameddig a felületen látható az állás, addig szívesen várjuk a jelentkezését. Előfordulhat, hogy az ajánlatok nagyon rövid határidővel jelennek meg.


A LEDVANCE milyen javadalmazást fizet a munkavállaló hallgatóknak?

A javadalmazás mértéke a munkavállaló hallgatók esetében megszokott piaci árakhoz igazodik.


Egy héten hány órát dolgozhatok munkavállaló hallgatóként?

Hetente legfeljebb 20 órát dolgozhat; a félévek közötti szünetben 35 óra is lehetséges az előírásoktól függően.


Milyen gyakornoki képzési lehetőségek vannak a LEDVANCE-nél, és hogyan tudok jelentkezni?

Kereskedelmi és műszaki gyakornokok számára nyújtunk képzési lehetőségeket. Mindemellett nálunk kettős tanulmányokat is folytathat („kooperatív szakmai képzésben” vehet részt). A kiválasztási folyamat a gyakornoki képzéseinkre partnerünknél, a Siemens Professional Education (SPE) szervezetnél zajlik. Kérjük, használja az SPE által biztosított online jelentkezési űrlapot, és az Ön által megpályázni kívánt képzési helyként jelölje meg a LEDVANCE vállalatot.


Milyen feltételeknek kell megfelelnem, hogy bekerüljek a LEDVANCE gyakornoki programjába?

Általános záróbizonyítvánnyal (németül: „Hauptschulabschluss”), általános középiskolai bizonyítvánnyal (németül: „Mittlere Reife”) vagy felsőoktatási felvételének igazolásával (németül: „Hochschulreife”) jelentkezhet. Gyakornoki képzési programjaink széles körét nyújtjuk, lehetővé téve ezzel, hogy tehetségét teljes mértékben ki tudja bontakoztatni technológiai, kereskedelmi és problémamegoldási területeken. A következő évben történő felvételre a jelentkezési időszak minden év szeptemberében kezdődik és október 31-én ér véget.


Vannak kérdései? Írjon nekünk!

Szeretne hozzánk csatlakozni? Folyamatosan keresünk dinamikus, kezdeményező munkatársakat.